Preskoči do vsebine

1. SNTL - NTK Savinja : NTK Kema Puconci, Luče, 30. 3. 2024, 17:00

WTT Youth Contender Hungary

Uspešen nastop Brina Vovka Petrovskega na WTT Youth Contender v Szombathelyu

V Szombathelyu na Madžarskem je od 30. 10. 2021 do 3. 11. 2021 potekal WTT Youth Contender Madžarske, kjer je kot član mlade slovenske reprezentance nastopil tudi igralec NTK Savinja, Brin Vovk Petrovski.

15-letni Brin je na mednarodnem turnirju pri vzhodnih sosedih nastopil v dveh kategorijah, U15 in U17. Brin je bil del štiričlanske slovenske odprave, katero so poleg njega sestavljali še Aleksandar Miščević (U11 in U13), Luka Jokić (U13 in U15) ter Miha Podobnik (U15 in U17).

Z nastopi na tekmovanju je Brin pričel v kategoriji do 17 let. V predtekmovalni skupini sta mu nasproti stala Carlos Fernandez iz Peruja in Aleksi Rasanen iz Finske. Že v prvi tekmi je Brin pripravil super presenečenje, saj je premagal 23. igralca sveta v kategoriji do 17 let, Južnoameričana Fernandeza z rezultatom 3:1 (11:8, 10:12, 11:9, 11:6). V drugi tekmi je potrdil 1. mesto v predtekmovalni skupini z zanesljivo zmago proti Fincu Rasanenu s 3:0 (11:8, 11:7, 11:8). Z dvema zmagama se je tako uvrstil v 1/32 finala, kjer mu je nasproti stal vrstnik Bator Radnaev iz Rusije. Kljub odlični igri Brina, je moral v treh tesnih setih priznati premoč Rusu, ki je bil uspešnejši s 3:0 (11:13, 8:11, 10:12).

Po zelo uspešnem nastopu v starejši kategoriji, je Brina čakal še nastop v svoji starostni kategoriji U15. Žreb je določil, da se je v predtekmovalni skupini pomeril z Abhinandhu Pradhivadhi Bhayankaramu iz Indije in Avstrijcu Finnu Fellererju. V prvi tekmi je po tesnem boju po petih moral priznati premoč Indijcu, ki je dobil dvoboj z rezultatom 3:2 (11:9, 11:13, 4:11, 11:5, 8:11). V drugem dvoboju proti severnem sosedu iz Avstrije je Brin upravičil vlogo favorita in tekmeca premagal z rezultatom 3:0 (11:9, 11:2, 11:7).

Z eno zmago in enim porazom se je v izločilne dvoboje podal z 2. mesta v skupini, kar mu je na papirju prineslo težjega nasprotnika v 1/16 finala, Brazilca Leonarda Kenza Iizuka. Kljub pogumni in kvalitetni predstavi Brina je bil tokrat Južnoameričan močnejši v zaključku setov, saj je vse tri sete dobil na razliko in si tako priigral zmago s 3:0 (11:13, 10:12, 9:11). Kljub tesnemu porazu, lahko bodri dejstvo, da je Brazilec Iizuka ob koncu osvojil 1. mesto na celotnem turnirju, kar daje Brinovi predstavi še dodatno težo.

Glede na to, da so bile v bližnji preteklost zmage slovenskih mladih igralcev na mednarodnem prizorišču žal prej izjema kot pravilo, je tokratni nastop Brina lahko dober obet za boljše čase.

Brin Vovk Petrovski

O svojem nastopu je Brin Vovk Petrovski dejal: “Na letošnjem WTT Youth Contender turnirju na Madžarskem je bila zelo močna konkurenca igralcev praktično s celotnega sveta. Na splošno sem zelo zadovoljen s turnirjem, saj sem dobil veliko novih izkušenj, vemo tudi kaj še moram popraviti. Prav tako sem zelo zadovoljen oz. kar pozitivno presenečen nad svojo igro. Kljub temu, da sem v konkurenci kadetov (U15) po trdem dvoboju z Indijcem izgubil dvoboj za 1. mesto v skupini, sem imel nato priložnost nastopiti proti kasnejšemu zmagovalcu turnirja Leonardi Kenzu Iizuki (Brazilija). V tekmi z njim sem vse tri sete izgubil na razliko, s čimer smo lahko ugotovili, da ne zaostajamo tako veliko za najboljšimi igralci. Po turnirju sem se tudi odločil, da bom odslej še bolj trdo treniral, saj vem, da lahko konkuriram tudi najboljšim na svetu.

Starejše objave
Novejše objave
Zapri (esc)

NTK Savinja novice in ugodnosti

Si želite biti na tekočem z ugodnostmi in novostmi v NTK Savinja?

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Išči

Košarica

Vaša košarica je trenutno prazna
Nakupuj