Preskoči do vsebine

Poletni kamp NTK Savinja 2022 - Planica (21. 7. 2022 - 24. 7. 2022)

Politika zasebnosti

Vaša zasebnost je za nas zelo pomembna. Društvo NAMIZNOTENIŠKI KLUB SAVINJA spoštuje vašo zasebnost in razume skrbi, ki se lahko pojavijo glede zasebnosti in varstva osebnih podatkov, ki nam jih posredujete z obiskom oz. preko naših spletnih strani ali spletne trgovine. Zato vas prosimo, da preberite na kakšen način društvo NAMIZNOTENIŠKI KLUB SAVINJA (v nadaljevanju: društvo NTK SAVINJA) obravnava vaše osebne podatke.

Namen Politike zasebnosti je, da vam na enostaven način predstavimo osebne podatke, ki jih zbiramo o vas, na katerih podlagah in za katere namene jih obdelujemo, možnosti glede upravljanja nastavitve vaše zasebnosti ter vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki.

Politika zasebnosti društva NTK SAVINJA je skladna z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov) in zakonodajo Republike Slovenije ter zajema naslednje informacije:

  1. Kontaktne informacije društva NTK SAVINJA,
  2. pravne podlage in nameni obdelave osebnih podatkov,
  3. vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo,
  4. uporabo piškotkov in sorodnih tehnologij,
  5. upravljanje nastavitev zasebnosti,
  6. posredovanje osebnih podatkov,
  7. roke hrambe osebnih podatkov,
  8. varstvo osebnih podatkov,
  9. pravice posameznikov v zvezi z osebnimi podatki, vključno s pravico do pritožbe,
  10. spremembe politike zasebnosti.
1. UPRAVLJALEC VARSTVA PODATKOV
Upravljalec osebnih podatkov:

NAMIZNOTENIŠKI KLUB SAVINJA

Luče 106, 3334 Luče

(v nadaljevanju: društvo NTK SAVINJA).

e-pošta: shop@ntksavinja.si

2. PRAVNE PODLAGE IN NAMENI OBDELAVE
Društvo NTK SAVINJA zbira, beleži, ureja, shranjuje posreduje in drugače obdeluje osebne podatke, ki jih imamo o vas, na temelju različnih pravnih podlag in za namene, ki so opredeljeni v nadaljevanju dokumenta.
2.1. Obdelava na podlagi pogodbe – nameni:
Društvo NTK SAVINJA obdeluje osebne podatke za uresničevanje pravic in obveznosti iz sklenjenih pogodb, in sicer: pogodb o prodaji/nakupu izdelkov – posredovane osebne podatke kupcev v spletnih trgovinah na naslovu www.ntksavinja.si (ne glede na registracijo).

V okviru uveljavljanja pravic in izpolnjevanja pogodbenih obveznosti društvo NTK SAVINJA obdeluje osebne podatke posameznikov za namene identifikacije posameznika, sklenitve pogodbe (čeprav je pogodba o prodaji izdelkov med družbo NTK SAVINJA in kupcem v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko društvo NTK SAVINJA kupcu pošlje elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila, se šteje, da se posredovani osebni podatki v tem primeru obdelujejo na podlagi pogodbenega pravnega temelja tudi za namen sklenitev pogodbe), za komunikacijo z vami (obveščanje o spremenjenih splošnih pogojev, ipd.), za zagotavljanje podpore uporabnikom (npr. odpravo tehničnih težav), v primeru nakupa pa z namenom izvedbe naročila (dobava, dostava izdelkov, izdaja računa, reševanje morebitnih zahtevkov kupca (reklamacije, garancije)), pošiljanje obvestil posameznikom v zvezi z izvedbo naročil in morebitne druge namene, ki so potrebni za izvedbo naročila, za hrambo zgodovine nakupov, za izvajanje morebitnih postopkov izterjave ter za lastne računovodske in davčne potrebe.

2.2. Obdelava na podlagi zakonskih obveznosti – nameni:

Društvo NTK SAVINJA obdeluje osebne podatke na podlagi zakonskih obveznosti, ki veljajo za društvo NTK SAVINJA (npr. zlasti davčnih predpisov shranjevanje računov, shranjevanje podatkov nagrajencev nagradnih iger, ipd.).

2.3. Obdelava na podlagi zakonitih interesov - nameni:

Društvo NTK SAVINJA lahko osebne podatke obdeluje na podlagi zakonitih interesov, za katere si prizadeva društvo NTK SAVINJA, razen kadar nad takimi interesi prevladajo interesi ali temeljne pravice in svoboščine posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov. Kadar gre za nadaljnjo obdelavo podatkov zbranih o posamezniku, društvo NTK SAVINJA opravi presojo skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov. Taka nadaljnja uporaba podatkov v psevdonimizirani ali agregirani (združeni) obliki na primer prestavlja zakonito uporabo podatkov za trženjske in druge poslovne oziroma tehnične analize društva NTK SAVINJA. Kot dodaten ukrep pri nekaterih oblikah nadaljnje obdelave podatkov o prometu se lahko uporabi tudi brisanje določenih podatkov.

Na podlagi z zakonitega interesa lahko društvo NTK SAVINJA obdeluje osebne podatke v nujno potrebnem in sorazmernem obsegu za zagotovitev delovanja spletnih storitev, zlasti z namenom preprečevanja nepooblaščenega dostopa do vašega uporabniškega računa, širjenje zlonamernih kod, preprečitev goljufij oz. drugih zlorabe spletnih strani, kot tudi za zaščito svojih pravic intelektualne lastnine v zvezi s spletnimi storitvami.

Na podlagi zakonitih interesov društvo NTK SAVINJA lahko obdeluje vaše osebne podatke tudi za namene neposrednega trženja (v primeru kupcev), preprečevanje zlorab, uveljavljanje zahtevkov ali obrambo pred zahtevki v upravnih in sodnih postopkih.

2.4. Obdelava na podlagi soglasja (privolitve) – nameni: 

Društvo NTK SAVINJA obdeluje osebne podatke na podlagi soglasja za obdelavo osebnih podatkov, ki  posameznik poda družbi za naslednje namene:

i) za namen neposrednega trženja – prejemanja obvestil. Obvestila vsebujejo aktualne ponudbe, ugodnosti in/ali vabila dogodke upravljalca in njegovih poslovnih partnerjev, vabila k sodelovanju v nagradnih igrah in natečajih ter koristne nasvete, novosti in opomnike iz sveta športa in zdravega življenjskega sloga;

ii) za izvajanje trženjskih analiz in segmentirana kupcev ter za posredovanje prilagojenih ponudb izdelkov in storitev;

iii) za namen sodelovanja v nagradnih igrah;

iv) za namen izvedbe zaposlitve kandidata na delovno mesto.

Glede na posredovane osebne podatke lahko obvestila in prilagojene ponudbe prejemate preko SMS, MMS na posredovano mobilno telefonsko številko, po elektronski pošti na posredovan e-naslov oz. v tiskani obliki na posredovani naslov.

Svoje soglasje kadarkoli prekličete oz. spremenite na enak način, kot je bilo soglasje dano; s klikom na gumb 'odjava', ki se nahaja na dnu elektronskega sporočila; v nastavitvah uporabniškega računa ali s posredovanjem zahteve za preklic soglasja za določen namen na naslov shop@ntksavinja.si .

Kjer soglasje vključuje neposredno trženje na podlagi posameznikovega profila, lahko društvo NTK SAVINJA izvaja razvrščanje posameznikov v segmente na podlagi uporabe spletnih strani društva NTK SAVINJA za namene prilagojenih ponudb storitev in izdelkov.

3. OSEBNI PODATKI, KI JIH ZBIRAMO

Društvo NTK SAVINJA o vas zbira različne podatke, vključno z osebnimi podatki, s katerimi vas je mogoče neposredno ali posredno določiti (identificirati), v kolikor se vi ali drugi odločijo deliti te osebne podatke z društvom NTK SAVINJA. Podatke prejmemo na več načinov, vključno z nakupovanjem v spletni trgovini, s prijavo na e-obvestila (neposredno trženje), registracijo uporabniškega računa v spletni trgovini ali obiskom spletnih strani društva NTK SAVINJA. Društvo NTK SAVINJA zbira podatke o vaši uporabi storitev, ki jih ponujamo.

Osebni podatki, ki jih zbiramo: 

i) osnovni osebni podatke kot so ime in priimek, elektronski naslov, naslov prebivališča (ulica, številka ulice, poštna številka, kraj, država), naslov za dostavo (ulica, številka ulice, poštna številka, kraj, država), telefonska številka

ii) podatke o nakupu in načinu plačila, pri čemer se v primeru izvedbe plačila v spletni trgovini z uporabo kreditne kartice vsebina podatkov kartice ne shranjujejo v zbirkah podatkov društva NTK SAVINJA;

iii) zbiramo tehnične informacije vašega brskalnika, računalnika ali mobilne naprave, ko dostopate do storitev društva NTK SAVINJA.

4. PIŠKOTKI

Ko uporabljate naše spletne storitve se na vaš računalnik naložijo piškotki. Na splošno piškotki in sorodne tehnologije delujejo tako, da v brskalnik ali napravo dodeli edinstveno številko, ki nima nobenega pomena zunaj društva NTK SAVINJA.

Društvo NTK SAVINJA uporablja te tehnologije za prilagoditev izkušnje in za pomoč pri zagotavljanju vsebine, ki je specifična za vašo uporabo.

Seznam piškotkov, ki jih uporablja spletna stran, najdete na tej povezavi.

Za upravljanje zbiranja informacij preko piškotkov ali sorodnih tehnologij lahko uporabite nastavitve v vašem brskalniku ali mobilni napravi. Društvo NTK SAVINJA se zavezuje, da vam bo omogočila upravljanje zasebnosti in skupne rabe, vendar ne prevzema odgovornost za zgrešene »Do Not Track« signale preko spletnega brskalnika. Zavrnitev piškotkov lahko povzroči, da vam nekatere funkcije ponujenih storitev ne bodo na voljo.

5. POSREDOVANJE OSEBNIH PODATKOV

5.1. Pogodbeni obdelovalci:

Društvo NTK SAVINJA lahko posreduje vaše osebne podatke tretjim osebam, s katerimi imamo sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov (v nadaljnjem besedilu: pogodbeni obdelovalci) za namene podpore, analize in stalnega izboljševanja naših storitev, obdelave plačil ali dostavo naročil. Pogodbeni obdelovalci imajo dostop le do tistih osebnih podatkov, ki jih nujno potrebujejo za zagotovitev storitev, ki jih opravljajo za nas, podatkov in samo za namene izvajanja teh nalog v našem imenu in jih ne smejo uporabljati za noben drug namen. Pogodbeni obdelovalci so dolžni varovati vaše osebne podatke.

Društvo NTK SAVINJA lahko sodeluje s pogodbenimi obdelovalci, ki za nas obdelujejo statistične podatke o tem kako uporabljate naše storitve z namenom oglaševanja storitev oz. za prikazovanje informacij, ki bi lahko bile v vašem interesu. Tovrstni obdelovalci razpolagajo samo z anonimiziranimi podatki.

5.2  Spletne strani tretjih oseb:

Na spletnih mestih društva NTK SAVINJA obstajajo povezave do spletnih mest, ki niso pod nadzorom s strani društva NTK SAVINJA. Z obiskom teh strani lahko posredujete svoje informacije tretjim osebam, s katerimi društvo NTK SAVINJA nima sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov. Te spletne strani imajo svojo politiko zasebnosti skladno s katero obdelujejo vaše osebne podatke. Prosimo preberite njihovo politiko zasebnosti, da se seznanite z načinom obdelave vaših osebnih podatkov na spletnih mestih tretjih oseb, ki jih obiskujete.

5.3. Skupni upravljalci: 

Vaše osebne podatke lahko delimo s pogodbenimi partnerji, s katerimi nastopamo v vlogi skupnega upravljavca, ki skladno s to politiko zasebnosti obdelujejo vaše osebne podatke (npr. primer nagradne igre v sodelovanju z dobavitelji).

5.4. Univerzalno pravno nasledstvo:

V primeru delitve ali če pride do prenosa dejavnosti iz spletne strani NTK SAVINJA na tretjo osebo, lahko vaše podatke prenesemo na tretjo oseb, ki je povezana z prevzemom spletne strani NTK SAVINJA.

5.5. Javni organi:

Ne glede na določbe glede časa hrambe osebnih podatkov po Politiki zasebnost, lahko vaše osebne podatke hranimo za daljše obdobje in jih posredujemo tretjim osebam kot so policija, tožilstvo, sodišče in drugi pristojni državni organi znotraj Republike Slovenije ali zunaj nje, v kolikor presodimo, da je tako posredovanje potrebno in zahtevano z zakonom, vključno za namene preprečevanja, preiskovanja, odkrivanja ali pregona kaznivih dejanj. Vaše osebne podatke lahko posredujemo državnim organom tudi kadar je to potrebno za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov v sodnem postopku ali v upravnem ali izvensodnem postopku.

5.6. Posredovanje podatkov v države, ki niso članice EU ali EGP:

V primeru uporabe spletnih storitev zunaj držav članic EU se zaradi zagotavljanja spletnih storitev posredovani podatki lahko prenašajo, shranjujejo ali obdelujejo v tretjih državah, kjer zakonodaja s področja varstva osebnih podatkov predpisuje drugačne standarde kot v državah članicah EU oz. EGP. Z uporabo storitev v državah izven EU soglašate, da se lahko osebni podatki prenašajo oz. posredujejo subjektom, ki so v tretjih državah. Društvo NTK SAVINJA sicer sam vaših osebnih podatkov ne bo iznašal v države izven EU ali EGP.

6. ROKI HRAMBE OSEBNIH PODTAKOV

Osebne podatke hranimo tako dolgo, kot je potrebno za zagotovitev naših storitev oziroma dlje, v kolikor obstajajo zakonske obveznosti.

Podatki v zvezi plačilom nakupa v spletni trgovine in z njimi povezani kontaktni podatki o posameznikih se lahko za namen izpolnjevanja pogodbenih obveznosti hranijo do popolnega plačila storitev oz. do morebitnega izteka zastaralnega roka v zvezi s posamezno terjatvijo, ki lahko po zakonu znaša do petih let. Skladno z davčnimi predpisi se izdani računi se hranijo še 10 let po poteku leta, v katerem je izdan račun.

Osebne podatke, ki so pridobljeni na podlagi soglasja, hranimo vse do preklica soglasja, vendar največ 5 let.

Podatke o vas, ki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani lahko anonimiziramo in združimo z drugimi podatki, ki ne omogočajo določitve posameznika za pridobitev vpogleda v statistične informacije, ki so komercialno koristni za družbo NTK SAVINJA, kot je na primer statistika uporabe storitev, ki jih ponujamo. Ti osebni podatki so anonimizirani in ne ponujajo povezave z določljivim posameznikom.

7. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Izvajamo več tehničnih in organizacijskih ukrepov za zagotavljanje varnosti osebnih podatkov med zbiranjem, prenosom in shranjevanjem. Društvo NTK SAVINJA si prizadeva primerno varovati vaše osebne podatke, vendar ne jamčimo popolne varnosti osebnih podatkov, ki nam jih posredujete, in ne odgovarjamo za krajo, uničenje, izgubo, namerno ali nenamerno razkritje vaših osebnih podatkov ali informacij o vas. Društvo NTK SAVINJA upošteva splošno sprejete standarde za zaščito prejetih informacij tako med prenosom kot po njihovem prejetju, vendar noben način elektronskega prenosa ali shranjevanja ni 100% varen, zato ne moremo zagotoviti popolne varnosti. Strežniki društva NTK SAVINJA so dodatno zaščiteni z uporabo požarnih pregrad in drugih tehnologij za zagotavljanje varnosti podatkov.

Za varovanje podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam z ustreznim zagotavljanjem varnosti svoje mobilne naprave ali računalnika ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito vaše elektronske naprave. Da bi zagotovili učinkovitost teh ukrepov pri preprečevanju nepooblaščenega dostopa do vaših osebnih podatkov, se morate zavedati varnostnih funkcij, ki so vam na voljo prek vašega brskalnika. Uporabljajte brskalnik, ki omogoča nastavitev varnostnih funkcij preden posredujete vaše osebne podatke ali podatke kreditnih kartic preko interneta. Upoštevajte dejstvo, da v kolikor uporabljate brskalnik, ki ne podpira uporabe SSL tehnologije, je lahko tak prenos osebnih podatkov tvegan.

Večina brskalnikov omogoča obveščanje v kolikor se nahajate na spletni strani, ki ne zagotavlja varne povezave, ali v kolikor pošiljate podatke prek nezavarovane povezave. Društvo NTK SAVINJA vam priporoča, da omogočite te funkcije vašega brskalnika s čimer boste pripomogli k varnosti vaših osebnih podatkov. Prav tako lahko spremljate naslov na katerem se nahajate (URL). Varni spletni naslovi se začnejo z https:// namesto http://, skupaj s simbolom za varno povezavo, ki ga uporablja vaš brskalnik (po navadi je tak simbol ključavnica na začetku spletnega naslova). Tak simbol nakazuje uporabo varne komunikacije s strežnikom. Prosimo vas, da obenem preverite podrobnosti (veljavnost) varnostnega certifikata spletnega mesta kjer se nahajate. 

8. OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Društvo NTK SAVINJA se zavezuje k varovanju osebnih podatkov in informacij o vas, vendar pa nobena povezava preko interneta ne more biti 100% varna in ne more garantirati popolne varnosti podatkov, ki nam jih posredujete. Vaše osebne podatke nam posredujete na lastno odgovornost.

9. PRAVICE POSAMEZNIKOV

Zahteve posameznika v zvezi z uresničevanjem pravic se pošljejo lahko na elektronski naslov shop@ntksavinja.si ali po pošti na naslov NAMIZNOTENIŠKI KLUB SAVINJA, Luče 106, 3334 Luče. Posameznik je dolžan zahtevi, ki ni posredovana iz e-naslova registriranega uporabnika, predložiti dokazilo o identiteti in/ali naslovu. Društvo NTK SAVINJA bo na vašo zahtevo odgovoril v skladu z veljavnimi predpisi.

Posameznik ima v zvezi osebnimi podatki naslednje pravice:

9.1. Pravica do dostopa do podatkov: 

Posameznik lahko kadarkoli zahtevata, da mu društvo NTK SAVINJA potrdi, ali se obdelujejo podatki v zvezi z njim, ter, če da, omogoči dostop do osebnih podatkov ter poda informacije v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov (npr. o namenu obdelave, vrsti osebnih podatkov, uporabnikih, katerim so bili ali jim bodo posredovani osebni podatki, predvidenem obdobju hrambe podatkov, o tehničnih in organizacijskih ukrepih za varovanje podatkov, idr.).

9.2. Pravica do popravka:

Posameznik lahko kadarkoli zahteva, da mu društvo NTK SAVINJA omogoči popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z njim in dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov.

9.3. Pravica do izbrisa:

Skladno s pogoji, kot jih podrobneje določajo veljavni predpisi, lahko posameznik kadarkoli zahteva, da mu društvo NTK SAVINJA omogoči pravico do izbrisa osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe).

9.4. Pravica do omejitve obdelave:

Skladno s pogoji, kot jih podrobneje določajo veljavni predpisi, lahko posameznik kadarkoli zahteva, da mu društvo NTK SAVINJA omogoči pravico do omejitev obdelave vaših osebnih podatkov. Upoštevajte, da v primeru omejitve obdelave določenih osebnih podatkov morda ne bomo mogli zagotoviti popolne storitve.

9.5. Pravica do prenosljivosti podatkov:

Posameznik lahko kadarkoli zahteva, da mu društvo NTK SAVINJA omogoči, da osebne podatke v strukturirani, splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki, posreduje posamezniku ali prenese na upravljavca po posameznikovem izboru (če je tehnično izvedljivo), pod pogoji, kot jih podrobneje določajo veljavni predpisi.

9.6. Pravica do ugovora:

V primeru, da društva NTK SAVINJA obdeluje osebne podatke na podlagi zakonitih interesov društva NTK SAVINJA, kot je bilo predstavljeno zgoraj, lahko posameznik v določenih primerih taki obdelavi ugovarja. Društvo NTK SAVINJA bo prenehala obdelovati te osebne podatke, razen če presodi, da imamo utemeljene in legitimne razloge za nadaljevanje obdelave ali če je obdelava potrebna iz pravnih razlogov.

Ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov za namene neposrednega trženja se lahko izvede tudi s preklicem soglasja za prejemanje obvestil tako, s klikom na gumb 'odjava', ki se nahaja na dnu elektronskega sporočila oz. da sledi navodilom v vsakokrat poslanem obvestilu.

9.7. Preklic soglasja:

Posameznik lahko kadarkoli prekliče soglasje, v primerih, ko je podal soglasje za določen namen obdelave vaših osebnih podatkov. Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica.

9.8. Pravica do pritožbe nadzornemu organu:

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo Informacijskemu pooblaščenec Republike Slovenije, v kolikor meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Postopek pritožbe pri nadzornem organu je objavljen na spletni strani nadzornega organa.

10. SPREMEMBE POLITIKE ZASEBNOSTI 

Društvo NTK SAVINJA si pridružuje pravico do spremembe politike zasebnosti glede na razmere in zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov. Prosimo vas, da jo občasno pregledate. O vseh spremembah glede obdelave vaših osebnih podatkov in/ali spremembe (posodobitve) politike zasebnosti, bodo spremembe politike zasebnosti  pravočasno objavljene na naših spletnih straneh.

V kolikor ne soglašate s politiko o zasebnosti, vas prosimo, da prenehate z uporabo naših spletnih storitve in prekličete podana soglasja.

Zapri (esc)

NTK Savinja novice in ugodnosti

Si želite biti na tekočem z ugodnostmi in novostmi v NTK Savinja?

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Išči

Košarica

Vaša košarica je trenutno prazna
Nakupuj