Preskoči do vsebine

Namiznoteniška liga Savinja

SPLOŠNE INFORMACIJE

Namiznoteniška liga Savinja je ligaško tekmovanje, ki združuje igralce in igralke 36 ekip

Vse tekme se igrajo na isti lokaciji - v Osnovni šoli Griže (Griže 1a, 3302 Griže).

Termini igranja ligaških tekem so ob četrtkih od 18.30, ogravanje za igralce je možno od 18.00 dalje. Določena ekipa igra svoje ligaške tekme glede na vnaprej objavljen razpored ligaškega tekmovanja.

Sezona 2 poteka od oktobra 2023 do februarja 2024, sezona 3 pa od februarja 2024 do maja 2024.

RAZDELITEV IN SESTAVA EKIP

V ligaškem tekmovanju nastopa 36 ekip, ki so glede na uvrstitve v 1. sezoni lige NTK Savinja, uvrstitve na turnirjih NTK Savinja in na turnirjih NTZS razdeljene v tri lige. V vsaki od treh lig (Liga Savinja A, Liga Savinja B, Liga Savinja C) nastopa po 12 ekip. Posamezna liga igra tekme določenega kroga na isti četrtek.

Ekipa je sestavljena iz najmanj dveh igralcev oz. igralk, lahko pa ima ekipa prijavljene tudi rezerve.

NAČIN TEKMOVANJA

Ekipni dvoboj se prične s tekmo dvojic, nato sledijo štiri posamične tekme. V vsakem ekipnem dvoboju se odigra vseh 5 tekem. Dvoboj se tako lahko zaključi z rezultati 5:0, 4:1 ali 3:2.

Sistem tekmovanja je enokrožen, v ligaški sezoni vsaka ekipa odigra 11 tekem z ostalimi ekipami v isti ligi. Za zmago ekipa prejme 2 točki, za poraz ekipa ne prejme točk.

V večini primerov na ligaški dan ekipa odigra dva ekipna dvoboja.

NAPREDOVANJE IN NAZADOVANJE

Ob koncu sezone 11. in 12. uvrščena ekipa posamezne lige izpade v nižji rang tekmovanja, 1. in 2. uvrščena ekipa pa napreduje v višji rang tekmovanja za naslednjo sezono.

Pred koncem sezone 10. uvrščena ekipa višje lige igra kvalifikacijski dvoboj s 3. uvrščeno ekipo nižje lige. Zmagovalec ekipnega dvoboja si zagotovi mesto v višji ligi v prihajajoči sezoni.

DODATNE INFORMACIJE

Podroben razpored tekem in rezultati tekem so dostopni na TEJ POVEZAVI.

Za več informacij glede Namiznoteniške lige Savinja vam je na voljo vodja tekmovanja, Jaka Golavšek (070-848-700), oz. nas lahko kontaktirate na info@ntksavinja.

Back to top

Košarica

Vaša košarica je trenutno prazna

Nakupuj