Preskoči do vsebine
Pričetek prvoligaške sezone

Pričetek prvoligaške sezone

V petek, 15.10.2021, je v prestavljeni tekmi 1. slovenske namiznoteniške lige premierno v letošnji sezoni nastopila tudi prva ekipa NTK Savinja, ki se je podala na zahtevno gostovanje v Prekmurje.

1. EKIPA - 1. SNTL

NTK KEMA PUCONCI : NTK SAVINJA = 5:4

Pomlajena ekipa NTK Savinja I. v postavi Jaka Golavšek, Patrik Rosc in Brin Vovk Petrovski je v 1. krogu 1. SNTL gostovala pri ekipi NTK Kema Puconci.

V izjemno napeti ekipni tekmi so Savinjčani drugo sezono zapored za las ostali prekratki proti ekipi iz Prekmurja, saj so tudi tokrat izgubili z najtesnejšim mogočim izidom 5:4. Tokrat se je odločilna 9. tekma končala celo z rezultatom 11:9 v 5. nizu.

Kljub temu nadvse tesnemu porazu, obstaja tudi pozitivna plat te tekme - v svojem prvoligaškem krstu je doma vzgojeni igralec Brin Vovk Petrovski pri svojih 15 letih zabeležil dve zmagi v 1. SNTL. Dve zmagi je za Savinjčane dodal tudi Patrik Rosc. V domači ekipi NTK Puconci je bil za končno zmago najbolj zaslužen Tomaž Pelcar, ki je dobil vse tri svoje dvoboje.

Brin Vovk Petrovski 1. SNTL

2. EKIPA - 2. SNTL

NTK KEMA PUCONCI II. : NTK SAVINJA II. = 5:3
NTK SOBOTA : NTK SAVINJA II. = 2:5

Tudi druga klubska ekipa NTK Savinja II. se je tokrat odpravila na gostovanje v Prekmurje. V dopoldanski tekmi v Puconcih jim je naproti stala tamkšanja ekipa NTK Kema Puconci II., v popoldanski tekmi pa je druga ekipa Savinjčanov gostovala v Murski Soboti, pri večkratnih državnih prvakih, ekipi NTK Sobota.

Tudi tokrat so Savinjčani nastopili v postavi: Oskar Rosc, Matic Čopar in Dejan Jovanović. V dopoldanski tekmi so fantje izgubili proti drugi ekipi Pucončanov z rezultatom 5:3. Dve zmagi je za goste dosegel Matic Čopar, eno pa je dodal še Oskar Rosc.

V drugi tekmi dneva so fantje prikazali boljšo predstavo in z rezultatom 5:2 premagali izkušene igralce iz prekmurske prestolnice. Za Savinjčane sta po dve zmagi dosegla Oskar Rosc in Matic Čopar, svojo prvo zmago v 2. SNTL pa je dosegel tudi Dejan Jovanović.

NTK Savinja Luče

3. EKIPA - 3. SNTL

NTK B2 CENTER : NTK SAVINJA III. = 1:5
NTK B2 BENDL : NTK SAVINJA III. = 5:3

V 2. krogu 3. slovenske namiznoteniške lige sta ekipi NTK Savinja III. in NTK Savinja IV. gostovali v Kranju, pri tamkajšnjima ekipama namiznoteniškega kluba B2. Tretja klubska ekipa v postavi Domen Hohnjec, Miha Fatur in Brin Kunstelj, je v dopoldanski tekmi dosegla še tretjo zmago sezone, saj so fantje premagali ekipo NTK B2 Center z rezultatom 5:1. Po dve zmagi sta dosegla Domen Hohnjec in Brin Kunstelj, eno zmago in en poraz je zabeležil Miha Fatur. 

V popoldanski tekmi proti ekipi NTK B2 Bendl, ki je po izpadu iz 2. SNTL v prejšnji sezoni, eden od glavnih favoritov tretjeligaškega tekmovanja, so fantje utrpeli prvi letošnji ligaški poraz. Ekipa iz Kranja je bila namreč uspešnejša s skupnim rezultatom 5:3. Za goste je odlično predstavo z vsemi tremi zmagami kronal Domen Hohnjec.

3. SNTL 3. ekipa NTK Savinja

4. EKIPA - 3. SNTL

NTK B2 BENDL : NTK SAVINJA IV. = 5:0
NTK B2 CENTER : NTK SAVINJA IV. = 0:5

Četrta ekipa NTK Savinja je na gostovanju v Kranju nastopala v postavi: Jaka Gačnik Zupanc, Gašper Srebočan Čebela, Tej Zupanec in Nejc Zavasnik.

V dopoldanski tekmi z ekipo NTK B2 Bendl so domačini opravičili vlogo velikih favoritov in Savinjčane premagali z zanesljivih 5:0. Za goste sta dve zmagi dosegla Jan Krč in Miodrag Drljača.

V popoldanskem dvoboju proti ekipi NTK B2 Center pa so igralci četrte klubske ekipe prikazali odlične igre in dosegli svojo prvo ekipno zmago nasploh. Od domačinov so bili boljši s prav tako zanesljivih 5:0. V vrstah Savinje je dve zmagi dosegel Nejc Zavasnik, po eno zmago pa so dodali še Tej Zupanec, Gašper Srebočan Čebela in Jaka Gačnik Zupanc.

3. SNTL 4. ekipa NTK Savinja

Starejše objave
Novejše objave
Back to top

Košarica

Vaša košarica je trenutno prazna

Nakupuj