Preskoči do vsebine
BRIN VOVK PETROVSKI OSVOJIL 1. OT ZA MLADINCE

BRIN VOVK PETROVSKI OSVOJIL 1. OT ZA MLADINCE

V nedeljo, 17.10.2021, je v Športnem centru na Dolgem mostu v Ljubljani potekal 1. odprti turnir za mladinke in mladince. Po nedavni spremembi pravil, so se tekmovanja U19 lahko udeležili vsi tekmovalci rojeni v letu 2003 ali mlajši. Tako je na 1. letošnjem odprtem turnirju, ki je štel za jakostno lestvico NTZS, skupno nastopilo kar 116 igralk in igralcev.

NTK Savinja Luče 1. OT za mladince

Tudi tokrat je na turnirju nastopila številčna zasedba NTK Savinja, saj je v konkurenci mladincev nastopilo kar 11 klubskih igralcev: Dejan Jovanović, Domen Hohnjec, Matic Čopar, Jaka Gačnik Zupanc, Brin Vovk Petrovski, Tomaž Pertovt, Gašper Srebočan Čebela, Tej Zupanec, Nejc Zavasnik, Miha Fatur in Brin Kunstelj.

NTK Savinja 1. OT za mladinceFantje so s svojimi predstavami za namiznoteniškimi mizami dokazali, da trdo delo in številni treningi v poletnih mesecih v pripravah na novo sezono še zdaleč niso bili zaman. Kar 9 se jih je namreč uvrstilo v glavni del tekmovanja, 7 pa se jih je nato uvrstilo med 32 najboljših mladincev v državi. Da je bil Namiznoteniški klub Savinja res množično zastopan v izločilnih bojih, priča dejstvo, da so bili kar trije dvoboji na izpadanje povsem klubsko obarvani.

V osmini finala se je moral od nadaljevanja tekmovanja posloviti Domen Hohnjec, ki je izgubil proti prvoligaškemu igralcu Žigu Kristijanu Žigonu. Vse do četrtfinala sta po napetih zmagah prišla Dejan Jovanović in Matic Čopar, ki sta izgubila proti kasnejšima finalistoma turnirja.

NTK Savinja 1. OT za mladince Matic Čopar

Največji uspeh pa je uspel 15-letnemu Brinu Vovku Petrovskemu, ki je osvojil končno 1. mesto in s tem svoj prvi posamični turnir na državni ravni. Še večjo težo temu dosežku daje podatek, da je Brin turnir osvojil med tri leta starejšimi tekmeci, čemur v moški mladinski konkurenci v Sloveniji že vrsto let nismo bili priča. Nazadnje je takšen dosežek 9 let nazaj uspel takrat 14-letnemu Darku Jorgiću. Še en dokaz, da se tudi v zdajšnjih generacijah najdejo posebni talenti. 

S tem je pod streho še en dosežek klubskih igralcev, ki bo imel prav posebno mesto v zgodovini NTK Savinja.

NTK Savinja 1. OT za mladince finale

Starejše objave
Novejše objave
Back to top

Košarica

Vaša košarica je trenutno prazna

Nakupuj