Preskoči do vsebine
NTK Savinja NTK Tempo Velenje

Tri zmage in porazi ob začetku sezone

V soboto, 9.10.2021, so v prvem krogu 2. in 3. slovenske namiznoteniške lige nastopile tri ekipe NTK Savinja. Ob pričetku nove ligaške sezone so klubske ekipe zabeležile tri zmage in tri poraze.

SLOVENSKE NAMIZNOTENIŠKE LIGE

Kot je že vrsto let pravilo v slovenskih namiznoteniških ligah (SNTL), se vse ligaške tekme igrajo do 5 dobljenih posamičnih zmag določene ekipe. Končni rezultat se tako lahko giblje od 5:0 pa vse do 5:4 za eno od ekip. Vsaka posamična tekma se igra na 3 dobljene sete. Ekipa je lahko sestavljena iz 3 do 5 igralcev, od katerih trije nastopijo v posameznem krogu treh tekem. Vsaka od ekip ima možnost ene menjave znotraj ekipne tekme. V kolikor je npr. ekipa sestavljena le iz treh igralcev, končni rezultat pa je 5:4, je vsak od igralcev odigral tri tekme proti trem različnim nasprotnikom iz nasprotne ekipe.

Vsaka izmed lig je sestavljena iz 10 ekip, izjema je letos v 3. SNTL, ki je sestavljena iz 12 ekip. V 1. SNTL je na sporedu 18 krogov s tekmami, ki okvirno potekajo ob sobotah ob 17.00. Najboljše štiri ekipe se ob koncu rednega dela sezone uvrstijo v končnico prvenstva, kjer se v polfinalu med sabo pomerita 1. in 4. ekipa ter 2. in 3. ekipa rednega dela prvenstva. Zmagovalca polfinalnih dvobojev se nato v velikem finalu na dve dobljeni zmagi med sabo pomerita za naslov ekipnih državnih prvakov v absolutni konkurenci.

V 2. in 3. SNTL je na sporedu 10 oz. 12 krogov z dvojnim sporedom. To v praksi pomeni, da imajo ekipe eno ligaško tekmo na sporedu ob sobotah dopoldne, drugo tekmo pa v soboto popoldne.

Športni center Luče

2. EKIPA - 2. SNTL

NTK SAVINJA II. : NTK PTUJ = 5:3
NTK SAVINJA II. : NTK TEMPO VELENJE = 3:5

Druga klubska ekipa NTK Savinja II. se je premierno predstavila v drugoligaški konkurenci. V novi dvorani Športnega centra v Lučah je dopoldne gostovala ekipa iz najstarejšega slovenskega mesta, ekipa NTK Ptuj, popoldne pa še najboljša ekipa sosedskega kluba, NTK Tempo iz Velenja.

Domači igralci, ki so nastopili v postavi: Oskar Rosc, Matic Čopar in Dejan Jovanović, so drugoligaški krst opravili uspešno, saj so nasprotnike iz Ptuja premagali s skupnim rezultatom 5:3. Svojo prvo ligaško ''trico'' nasploh je zabeležil Oskar Rosc, ki je kljub zdravstvenim težavam svojo ekipo z borbo popeljal do prve zmage sezone. Dve zmagi je v tekmi proti Ptujčanom dosegel še Matic Čopar.

V popoldanski tekmi proti ekipi iz Velenja so domačini nastopili v enaki postavi. Tokrat so bili s skupnim rezultatom 5:3 uspešnejši izkušeni gostje. Za domače je dve zmagi prispeval Oskar Rosc, eno pa je dodal še Matic Čopar. Pri gostujoči ekipi je bil za končni uspeh s tremi zmagami najbolj zaslužen dolgoletni prvoligaški igralec, Miha Kljajič.

NTK Savinja Luče Malton

3. EKIPA - 3. SNTL

NTK GORICA : NTK SAVINJA III. = 0:5
NTK LETRIKA : NTK SAVINJA III. = 1:5

Tretja in četrta ekipa NTK Savinja sta v 1. krogu 3. slovenske namiznoteniške lige gostovali na Goriškem, pri tamkajšnjima kluboma NTK Gorica in NTK Letrika. Tretja ekipa, ki bo letos praviloma nastopala v sledeči postavi: Domen Hohnjec, Miha Fatur in Brin Kunstelj, je ligaško sezono odprla na najboljši mogoč način. V Novi Gorici so proti ekipi NTK Gorica prikazali odlično igro in domačine premagali kar s 5:0, pri tem pa niso izgubili niti enega seta. Dve zmagi sta prispevala Domen Hohnjec in Brin Kunstelj, eno pa je dodal še Miha Fatur.

Tudi v popoldanski tekmi proti ekipi NTK Letrika so se fantje zelo izkazali, saj so igralce iz Vrtojbe premagali s skupnim rezultatom 5:1 in tako za uvod v sezono dosegli dve zanesljivi zmagi. Še posebej se je tokrat izkazal 13-letni Brin Kunstelj, ki je eno od svojih dveh zmag dosegel proti dolgoletnemu slovenskemu reprezentantu v mlajših kategorijah, Aleksu Ušaju. Dve zmagi je za ekipni uspeh prispeval tudi Domen Hohnjec, za eno pa je poskrbel Miha Fatur.

NTK Savinja III. Žalec

4. EKIPA - 3. SNTL

NTK LETRIKA : NTK SAVINJA IV. = 5:2
NTK GORICA : NTK SAVINJA IV. = 5:3

Prvič doslej se je zgodilo, da je v ligaškem tekmovanju NTZS nastopila četrta ekipa kateregakoli slovenskega namiznoteniškega kluba. Naši mladi igralci so ob svojem krstnem nastopu v Vrtojbi in v Novi Gorici nastopili v sledeči postavi: Jaka Gačnik Zupanc, Tomaž Pertovt, Gašper Srebočan Čebela, Nejc Zavasnik in Aleks Koželj.

V dopoldanski tekmi z ekipo NTK Letrika so bili s skupnim rezultatom 5:2 uspešnejši domačini. Za ekipo NTK Savinja IV. sta vsak po eno zmago dosegla Jaka Gačnik Zupanc in Gašper Srebočan Čebela, za domačo ekipo pa je tri zmage prispeval Aleks Ušaj.

V popoldanskem dvoboju proti ekipi NTK Gorica so igralci klubske četrte ekipe prikazali odlične igre in borbenost za vsako točko. Po napetem dvoboju so sicer morali priznati premoč domačinom, ki so bili uspešnejši s 5:3. V vrstah Savinje se je ob svojem debiju v ligaškem tekmovanju še posebej izkazal Nejc Zavasnik, ki je dosegel 2 zmagi in moral šele v 5. setu tretjega dvoboja priznati prvi poraz. Še eno zmago za NTK Savinja IV. je tokrat prispeval Jaka Gačnik Zupanc.

4. ekipa NTK Savinja Celje

1. EKIPA - 1. SNTL

NTK KEMA PUCONCI I. : NTK SAVINJA I., 15.10.2021, Puconci
ŠD SU I. : NTK SAVINJA I., 16.10.2021, Novo mesto

Prva klubska ekipa bo v sezono krenila na dveh težkih gostovanjih. V petek, 15.10.2021 bodo Savinjčani najprej gostovali v Prekmurju, pri ekipi NTK Kema Puconci I. V soboto, 16.10.2021, pa ekipo NTK Savinja I. čaka še gostovanje na Dolenjskem, pri pokalnih prvakih ter prvih favoritih državnega prvenstva, ekipi ŠD SU I.

Za klubsko ekipo, ki jo bodo letos sestavljali Jaka Golavšek, Patrik Rosc in Brin Vovk Petrovski, bo ta udaren štart v sezono dober pokazatelj, kako se lahko kosa z najmočnejšimi ekipami v državi. NTK Savinja Luče

Starejše objave
Novejše objave
Back to top

Košarica

Vaša košarica je trenutno prazna

Nakupuj