Preskoči do vsebine

POLETNI KAMP PLANICA 2024 - več info in prijava

1. SNTL - ekipa NTK Savinja s 5:4 premagala pokalne prvake!

1. SNTL - ekipa NTK Savinja s 5:4 premagala pokalne prvake!

V soboto, 5.11.2021, je 1. članska ekipa NTK Savinja I. odigrala prestavljeno tekmo 2. kroga 1. SNTL proti ekipi ŠD SU iz Novega mesta. Ker Dolenjci tokrat niso imeli na razpolago svoje domače dvorane, je tekma potekala v dvorani Športnega centra na Otočcu.

NTK Savinja Otočec 1. SNTL

Glede na to, da igralci ŠD SU že več kot leto dni niso izgubili tekme rednega dela prvenstva, da so lani postali državni podprvaki, letos pa pokalni prvaki, so pred tekmo veljali za velike favorite.

Kljub temu so igralci NTK Savinja v postavi Jaka Golavšek, Patrik Rosc in Brin Vovk Petrovski tekmo začeli zelo pogumno in motivirano. V prvi tekmi dvoboja je Patrik Rosc z rezultatom 3:1 ugnal domačega igralca Jožka Omerzela. V drugi tekmi je Jaka Golavšek z enakim rezultatom premagal bivšega kapetana NTK Savinja, Jureta Slatinška, ki sedaj že drugo sezono nastopa za ekipo iz Novega mesta. V tretji tekmi je najboljši domači igralec Uroš Slatinšek z rezultatom 3:0 premagal Brina Vovka Petrovskega.

NTK Savinja Brin Vovk Petrovski

Po velikem presenečenju na Otočcu je zadišalo v sledečih dveh tekmah, v katerih sta zmagi dosegla igralca NTK Savinja. Najprej je 15-letni Brin Vovk Petrovski z zanesljivih 3:0 odpravil 21-letnega Jožka Omerzela, z enakim rezultatom 3:0 pa je Patrik Rosc premagal dolgoletnega soigralca, Jureta Slatinška. Tako so gostje iz Savinjske doline povedli z rezultatom 4:1. Da dvoboj kljub temu še ni odločen, sta potrdila brata Slatinšek. Starejši Jure je premagal Brina Vovka Petrovskega s 3:0, dve novi zmagi za domačo ekipo pa je dosegel Uroš, ki je najprej premagal Jaka Golavška s 3:0, nato pa še Patrika Rosca z rezultatom 3:2 in s tem skupni rezultat izenačil na 4:4. O zmagovalcu dvoboja je tako ponovna odločala zadnja, 9. tekma dvoboja, kjer sta si nasproti stala domačin Jožko Omerzel in Jaka Golavšek. V tekmi polni preobratov in emocij je daljši konec potegnil Jaka, ki je zmagal z rezultatom 3:2 in tako svoji ekipi priigral prvo zmago v letošnji prvoligaški sezoni.

NTK Savinja Rosc Patrik

Kapetan ekipe NTK Savinja, Patrik Rosc, je po dvoboju povedal: ‘’Odlična predstava in super zmaga naše ekipe proti prvim favoritom državnega prvenstva! Že več kot eno leto imamo občutek, da smo vedno zelo blizu favoritom in da nam vedno zmanjka nekaj malega za zmago. Tokrat se nam je končno poklopilo, da smo vsi trije igralci v istem dnevu prikazali dobre predstave in da se je končno ena napeta tekma obrnila nam v prid. Ta borbena zmaga nas navdaja z optimizmom za nadaljnje tekme v 1. SNTL, saj je dokaz, da lahko ob naši dobri predstavi premagamo tudi najboljše ekipe v Sloveniji.’’

Naslednja tekma ekipo NTK Savinja I. čaka v petek, 12.11.2021, ko se v prestavljeni tekmi 4. kroga odpravljajo na vedno vroče gostovanje v Mengeš k tamkajšnjemu prvoligašu NTS Mengeš I.

NTK Savinja Jaka Golavšek

Starejše objave
Novejše objave
Zapri (esc)

NTK Savinja novice in ugodnosti

Si želite biti na tekočem z ugodnostmi in novostmi v NTK Savinja?

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Išči

Košarica

Vaša košarica je trenutno prazna
Nakupuj