Preskoči do vsebine
2. OT za mladince NTZS

3. mesto Matica Čoparja na 2. odprtem turnirju za mladince

V nedeljo, 21. 11. 2021, je v Kidričevem potekal 2. odprti turnir RS za mladinke in mladince. Med 104 igralci in igralkami je nastopilo tudi 10 igralcev Namiznoteniškega kluba Savinja. Tokrat so klubske barve zastopali: Dejan Jovanović, Matic Čopar, Domen Hohnjec, Miha Fatur, Nejc Zavasnik, Brin Kunstelj, Tej Zupanec, Gašper Srebočan Čebela, Tomaž Pertovt in Jaka Gačnik Zupanc.

2. OT za mladince

Z uspešnimi tekmami v predtekmovalnih skupinah si je napredovanje v finalni del tekmovanja zagotovoilo sedem igralcev NTK Savinja. V 1/32 finala se je nato od nadaljnega tekmovanja poslovil Brin Kusntelj, ki je moral po tesnem porazu s 3:2 premoč priznati Lanu Koglotu (NTK Gorica). V šestnajstini finala sta s tekmovanjem zaključila Tomaž Pertovt, ki je izgubil z Ninom Šegulo (NTK Kema Puconci) in Tej Zupanec, ki je bil neuspešen v dvoboju z Mihom Podobnikom (NTK Logatec). S super predstavo in zmago s 3:1 proti prvoligašu iz NTK Muta, Juretom Krakerjem, se je med 16 najboljših uvrstil Miha Fatur. Prav tako so bili v šestnajstini finala uspešni Domen Hohnjec (zmaga proti Maju Murnu iz ŠD SU), Dejan Jovanović (zmaga nad Janom Kromarjem iz NTS Mengeš) in Matic Čopar (zmaga nad Davidom Gradom iz NTS Mengeš).

Brin Kunstelj

V osmini finala sta se nato med sabo pomerila klubska soigralca, Domen Hohnjec in Dejan Jovanović. Slednji je tokrat potegnil krajši konec, saj se je med 8 najboljših z zmago s 3:1 uvrstil Domen. Prav tako je bil v osmini finala uspešen Matic Čopar, ki je premagal še enega igralca iz NTS Mengeš, Timoteja Jerino. S tekmovanjem je v osmini finala zaključil Miha Fatur, od katerega je bil z rezultatom 3:1 uspešnejši Aljaž Fortuna (NTK Vesna Zalog).

Isti igralec ljubljanskega kluba je bil kasneje v četrtfinalu s 3:1 usoden tudi za Domna Hohnjeca, ki je turnir tako zaključil z delitvijo 5. mesta. Še boljši rezultat je tokrat uspel Maticu Čoparju, ki je v četrtfinalu prikazal eno najboljših predstav sezone in kar s 3:0 premagal 3. nosilca turnirja, Nina Šegulo. S to zmago se je Matic uvrstil v polfinale, kjer je kljub dobljenem prvem setu, v nadaljevanju izgubil dvoboj proti končnemu zmagovalcu turnirja, Mihu Podobniku.

Kljub temu je z uvrstitvijo v polfinale mladinskega tekmovanja Matic dosegel svoj najboljši rezultat sezone in potrdil dobro formo, ki jo je že nekaj časa kazal na treningih.

Matic Čopar

O svojem dosežku je Matic povedal:

‘’Glede na to, da sem imel še nekaj dni pred tekmovanjem težave s komolcem, pri katerih mi je zelo pomagal fizioterapevt, sem zelo zadovoljen z nivojem moje igre. V predtekmovalni skupini turnirja sem brez pretiranih težav osvojil 1. mesto s tremi zmagami s 3:0. V šestnajstini in osmini finala sem nato premagal dva neugodna igralca iz Mengša, Davida Grada in Timoteja Jerino, s katerima sem v preteklosti že izgubil pomembne dvoboje na izpadanje. V četrtfinalu sem proti leto starejšemu igralcu NTK Kema Puconci, Ninu Šeguli, pokazal kako pomembna je zanesljivost udarcev pri igranju namiznega tenisa. Z zmago s 3:0 sem si zagotovil medaljo in uvrstitev med 4 najboljše igralce turnirja. V polfinalu sem moral priznati premoč dobremu prijatelju, Mihu Podobniku iz Logatca, proti kateremu mi je v zadnjih setih že malo popustila koncentracija. Občutki po turnirju so dobri, saj sem dosegel svoj osnovni cilj. Nad svojo igro sem navdušen, kljub temu pa bo nekaj stvari pri tehniki udarcev še potrebno izboljšati. Upam na čim več takšnih uspehov tudi v prihodnje.’’

Čopar - NTK Savinja

Mladinci bodo sezono nadaljevali 5. 12. 2021, ko bo na Muti na Koroškem potekal TOP turnir 24 najboljših mladincev Slovenije, kjer je pričakovati tudi pet igralcev Namiznoteniškega kluba Savinja.

Starejše objave
Novejše objave
Back to top

Košarica

Vaša košarica je trenutno prazna

Nakupuj