Preskoči do vsebine

POLETNI KAMP PLANICA 2024 - več info in prijava

Uspešna serija petih zmag za prvoligaško ekipo NTK Savinja!

Uspešna serija petih zmag za prvoligaško ekipo NTK Savinja!

1. EKIPA - 1. SNTL

NTK KRKA : NTK SAVINJA = 0:5

Prva ekipa NTK Savinja je v 7. krogu 1. SNTL gostovala pri večkratnih državnih prvakih iz Novega mesta, ekipi NTK Krka Novo mesto, katerih doslej Savinjčani še nikoli niso premagali.

Domačini iz Dolenjske letos nastopajo v pomlajeni zasedbi, kar je botrovalo k temu, da so igralci NTK Savinja dvoboj zanesljivo dobili z rezultatom 5:0, pri tem pa niso izgubili niti enega niza. Po dve zmagi sta zabeležila Patrik Rosc in Jaka Golavšek, eno pa je dodal še Brin Vovk Petrovski. Tako je NTK Savinja zabeležila sploh prvo zmago v zgodovini kluba proti 1. ekipi NTK Krka.

Patrik Rosc Savinja Krka

NTK SAVINJA : NTK VESNA = 5:2

V prestavljeni tekmi 6. kroga 1. SNTL je v goste v Luče prišla prvoligaška ekipa iz Ljubljane, NTK Vesna. Po tem, ko so v pretekli sezoni zanesljivo osvojili naslov v 2. SNTL, so Ljubljančani sestavili zanimivo ekipo tudi za nastopanje v 1. SNTL, zato je bilo pred tekmo težko napovedati favorita za zmago.

Da bo dvoboj napet in izenačen, je pokazal že prvi krog treh tekem, ko sta se dve tekmi končali šele v 5. nizu, ena pa z rezultatom 3:1. Dvoboj so bolje odprli domačini, saj je Brin Vovk Petrovski v 5. setu uspel premagati legendo slovenske namiznoteniške lige, Bojana Paviča,  Jaka Golavšek pa je bil s 3:1 uspešnejši od Taja Lavriča. V naslednji tekmi je Filip Kolle presenetil domačina Patrika Rosca, ki je kljub vodstvu z 9:5 v odločilnem setu moral priznati premoč igralcu ljubljanske ekipe. V drugem krogu so domačini še povečali prednost, saj sta zmagi s 3:0 proti Kolletu in Paviču zabeležila Golavšek in Rosc, medtem ko je bil za goste uspešen Lavrič, ki je s 3:1 premagal Vovk Petrovskega. Brin je do svoje druge zmage dneva prišel v 7. tekmi dvoboja, ko je s 3:2 ugnal Filipa Kolleta in tako domači ekipi priigral končno zmago z rezultatom 5:2.

NTK Savinja_NTK Vesna

S peto zaporedno zmago se je prvoligaška ekipa NTK Savinja še utrdila na odličnem 4. mestu lestvice v 1. slovenski namiznoteniški ligi. Do konca jesenskega dela Savinjčane čakata še tekmi proti NTD Kajuh Slovan (Luče, 4.12.2021) in proti ŽNTK Maribor (Maribor, 11.12.2021).

Starejše objave
Novejše objave
Zapri (esc)

NTK Savinja novice in ugodnosti

Si želite biti na tekočem z ugodnostmi in novostmi v NTK Savinja?

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Išči

Košarica

Vaša košarica je trenutno prazna
Nakupuj