Preskoči do vsebine
NTK Savinja ŠD SU

Še druga letošnja zmaga nad vodilno ekipo 1. SNTL!

V soboto, 29. 1. 2022, je 1. članska ekipa NTK Savinja pričela s spomladanskim delom prvoligaškega tekmovanja. V goste v Luče je prišla trenutno vodilna ekipa 1. lige, ŠD SU. Novomeščani so pred to tekmo na 10 tekmah zabeležili 9 zmag, krajši konec so potegnili le proti Savinjčanom na prvi medsebojni tekmi v novembru.

Tudi po pričetku druge medsebojne tekme je vse kazalo na to, da se v Športni dvorani v Lučah obeta nova napeta prvoligaška tekma. V prvem krogu treh tekem je najizkušenejši domači igralec, Jaka Golavšek, premagal Jožka Omerzela s 3:0, petnajstletni Brin Vovk Petrovski je s 3:0 izgubil proti bivšemu kapetanu Savinjčanov, Juretom Slatinškom, ki sedaj že dve sezoni nastopa za ŠD SU, Patrik Rosc pa je s 3:1 izgubil proti Urošu Slatinšku.

Patrik Rosc Uroš Slatinšek

V drugem krogu treh tekem je Jaka Golavšek premagal bivšega soigralca Jureta Slatinška z rezultatom 3:1, Brin Vovk Petrovski je kljub dobri igri moral premoč priznati 1. igralcu gostov, Urošu Slatinšku, ki je bil uspešnejši s 3:0, Patrik Rosc pa je s 3:1 premagal Jožka Omerzela in skupni rezultat izenačil na 3:3.

Jaka Golavšek Jure Slatinšek

V zadnjem krogu je Jaka Golavšek najprej s 3:1 izgubil proti najboljšemu igralcu 1. SNTL, Urošu Slatinšku, ki je v letošnji sezoni še neporažen, Patrik Rosc je s 3:0 premagal Jureta Slatinška, tako da je ob rezultatu 4:4 o skupnem zmagovalcu odločala zadnja tekma med Brinom Vovkom Petrovskim in Jožkom Omerzelom. Zagotovo najbolj ''vroč'' mlad igralec v Sloveniji v letošnji sezoni je najboljše prihranil za konec, saj je nadvse zanesljivo s 3:0 (11:6, 11:2, 11:5) premagal šest let starejšega tekmeca in tako NTK Savinja zagotovil še drugo letošnjo zmago s 5:4 na dveh medsebojnih tekmah.

Brin Vovk Petrovski Jožko Omerzel

Po sedmi zmagi na desetih tekmah letošnje sezone 1. SNTL so se Savinjčani ponovno prebili na 4. mesto lestvice, kar bi ob koncu rednega dela prvenstva zadostovalo za nastop v končnici prvenstva, kjer se med sabo pomerijo štiri najboljše ekipe v Sloveniji.

Starejše objave
Novejše objave
Back to top

Košarica

Vaša košarica je trenutno prazna

Nakupuj