Preskoči do vsebine

1. SNTL - NTK Savinja : NTK Kema Puconci, Luče, 30. 3. 2024, 15:00

Ligaški igralci NTK Savinja

Po novih zmagah NTK Savinja že na 3. mestu v 1. SNTL

Za nami je že dobršen del ligaške sezone 2021/2022. V vseh treh ligah, kjer nastopajo ekipe NTK Savinja, sta na sporedu samo še predzadnji in zadnji krog rednega dela prvenstva.

1. EKIPA - 1. SLOVENSKA NAMIZNOTENIŠKA LIGA

NTK SAVINJA : NTK KRKA NOVO MESTO = 5 : 0

Prva klubska ekipa v postavi Jaka Golavšek, Patrik Rosc in Brin Vovk Petrovski je na domači tekmi proti večkratnim državnim prvakom iz Novega mesta upravičila vlogo favorita in dvoboj zanesljivo dobila s skupnim rezultatom 5:0.

NTK SAVINJA : NTK KEMA MUREXIN PUCONCI = 5 : 1

Na zaostali tekmi 10. kroga so klubski igralci prikazali eno najboljših predstav letošnje sezone. Po grenkem porazu na jesenskem medsebojenm dvoboju s 5:4, so tokrat Savinjčani goste iz Prekmurja premagali kar s 5:1. Po dvakrat sta bila za domačine uspešna Jaka Golavšek in Patrik Rosc, ki sta premagala tudi enega boljših igralcev 1. SNTL, Tomaža Pelcarja, eno zmago za domače pa je dodal še Brin Vovk Petrovski. Glede na to, da so v letošnji prvoligaški sezoni ekipe pri vrhu razpredelnice izjemno izenačene, bi ob koncu sezone lahko bilo zelo pomembno, da so igralci NTK Savinja od Prekmurcev skupno boljši na medsebojnih tekmah.

Brin Vovk Petrovski NTK Savinja

NTK SAVINJA : NTS MENGEŠ = 5 : 2

Še na tretji zaporedni domači tekmi v le 4 dneh so igralci NTK Savinja zabeležili še tretjo zmago. Čeprav je bila tekma veliko bolj izenačena kot priča končni rezultat, so uspeli premagati tekmece iz Mengša. Tokrat sta po dve zmagi za domače prispevala Brin Vovk Petrovski in Jaka Golavšek, enkrat pa je bil uspešen tudi Patrik Rosc. Za goste je tokrat obe zmagi prispeval Rok Trtnik.

Po treh novih zmagah se je ekipa NTK Savinja zavihtela celo na 3. mesto prvoligaške razpredelnice. Pred zadnjima dvema tekmama proti NTD Kajuh Slovan in ŽNTK Maribor ima tako za uvrstitev v končnico prvenstva (med 4 najboljše po rednem delu) vse v svojih rokah.

Jaka Golavšek NTK Savinja

2. EKIPA - 2. SLOVENSKA NAMIZNOTENIŠKA LIGA

NTK SAVINJA II : NTK KEMA MUREXIN PUCONCI II = 2 : 5

NTK SAVINJA II : NTK SOBOTA = 2 : 5

Druga klubska ekipa NTK Savinja v postavi Oskar Rosc, Dejan Jovanović in Matic Čopar je v prestavljenih tekmah 7. kroga 2. SNTL v Lučah gostila ekipi NTK Kema Puconci II in NTK Sobota.

Domači fantje tokrat niso bili igralsko razpoloženi, saj so oboji gostje iz Prekmurja premagali domačo ekipo s 5:2. Za domače sta po dve zmagi prispevala Dejan Jovanović in Matic Čopar.

Trenutno si fantje s še tremi ekipami v 2. SNTL delijo 5. mesto ob 5 zmagah na 14 dosedanjih ligaških tekmah. Do konca ligaške sezone fante čakata še gostovanji pri NTS Mengeš II in NTK Melamin ter domači tekmi proti PPK Rakek in NTK Arrigoni.

Matic Čopar Brin Vovk Petrovski

3. EKIPA - 3. SLOVENSKA NAMIZNOTENIŠKA LIGA

NTK SAVINJA III : NTK B2 II = 5 : 1

NTK SAVINJA III : NTK B2 BENDL = 5 : 2

V zadnjem ligaškem oknu so bili aktivni tudi v 3. SNTL. Klubska tretja ekipa je prvič letos nastopila v malenkost spremenjeni postavi. Domnu Hohnjecu, Mihu Faturju in Brinu Kunstlju sta se pridružila še mlada igralca Vid Semprimožnik in Bine Žličar. Pomlajena ekipa je uspela premagati obe ekipi krajnskega kluba B2, katerega prva ekipa se bori za preboj v 2. SNTL.

Fantje trenutno ob 14 zmagah na 18 tekmah zasedajo 3. mesto v 3. slovenski namiznoteniški ligi in tako še vedno ohranjajo možnosti za končno drugo mesto ter zagotovitev kvalifikacijskih dvobojev za vstop v 2. SNTL.

Bine Žličar NTK Savinja

4. EKIPA - 3. SLOVENSKA NAMIZNOTENIŠKA LIGA

NTK SAVINJA III : NTK B2 BENDL = 1 : 5

NTK SAVINJA III : NTK B2 II = 5 : 3

Tako kot tretja je tudi četrta klubska ekipa tokrat nastopila v pomlajeni zasedbi. Priložnost je dobilo kar 8 različnih igralcev: Jaka Gačnik Zupanc, Tomaž Pertovt, Nejc Zavasnik, Gašper Srebočan Čebela, Tej Zupanec, Luka Pšenič, prvič v letošnji sezoni pa tudi Aljaž Marčeta in Urban Zavasnik.

Fantje so prikazali borbene predstave in uspeli doseči svojo četrto zmago sezone, kar jih trenutno uvršča na 10. mesto med 12 ekipami v 3. SNTL. Do konca sezone 3. in 4. ekipo čakajo še gostujoče tekme pri ŠD SU II, NTK Škofja Loka in NTK Logatec, ob koncu sezone pa se bodo na klubskem derbiju pomerili še med sabo.

Tej Zupanec NTK Savinja

Starejše objave
Novejše objave
Zapri (esc)

NTK Savinja novice in ugodnosti

Si želite biti na tekočem z ugodnostmi in novostmi v NTK Savinja?

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Išči

Košarica

Vaša košarica je trenutno prazna
Nakupuj