Preskoči do vsebine

POLETNI KAMP PLANICA 2024 - več info in prijava

2. odprti turnir za mlajše kadete

Organizacija 2. odprtega turnirja za mlajše kadete

V nedeljo, 13. 3. 2022, je NTK Savinja v dvorani Športnega centra v Lučah organiziral 2. odprti turnir RS za mlajše kadetinje in kadete (letniki 2009 - 2012).

Tekmovanja se je skupno udeležilo 98 nastopajočih iz 18 slovenskih klubov, med njimi tudi 11 mladih igralcev Namiznoteniškega kluba Savinja: Aljaž Brezovnik, Aleks Koželj, Jaka Krajnc, Nejc Šalamon, Bine Žličar, Vid Semprimožnik, Urban Zavasnik, David Novak, Tine Rosenstein, Lovro Gregorčič in Tiber Turnšek Kovač.

Ekipa NTK Savinja

Tekmovanje je potekalo v dveh fazah - sprva so se igralci in igralke merili v predtekmovalnih skupinah, ki so bile sestavljene iz 3 oz. 4 igralcev. Po zaključku skupinskih tekem sta prvo in drugouvrščeni v skupini napredovala v finalni del tekmovanja, tretje in četrtouvrščeni pa v tolažilni del tekmovanja.

Lovro Gregorčič

Predtekmovanje so igralci NTK Savinja zaključili zelo uspešno. Lovro Gregorčič, David Novak in Jaka Krajnc so dosegli vsak po eno zmago in zasedli 3. mesto v predtekmovalni skupini. Kar 8 klubskih igralcev pa se je uvrstilo v finalni del tekmovanja. V 1/32 finala se je od nadaljnega tekmovanja poslovil Nejc Šalamon, ki je s 3:2 izgubil proti Timu Rusu (NTK Krka). Med 32 najboljših se je na svojem prvem turnirju uvrstil Tine Rosenstein, ki je nato izgubil proti Lovru Križniču (NTS Mengeš).

Nejc Šalamon

Med 16 najboljših v državi se je uvrstilo 6 igralcev NTK Savinja, kar je bilo daleč največ med vsemi slovenskimi klubi. Vid Semprimožnik je po zmagi nad Mayem Bočkom (NTK B2) moral nato premoč priznati klubskemu soigralcu, Aleksu Koželju. Bine Žličar je po zmagi v šestnajstini finala nad Svitom Kontljem (NTK Vesna) kasneje v 1/8 finala izgubil proti Aleksu Korenu (NTK Cirkovce). Na mesta od 9. do 16. se je uvrstil tudi Tiber Turnšek Kovač, ki je po zmagi nad Taiem Bačem (NTK Fužinar Interdiskont) nato izgubil proti Luki Čačič Blažku iz NTK Arrigoni. Za Aljaža Brezovnika je bil v osmini finala usoden 2. nosilec turnirja, Mitja Erzetič (NTK Letrika), ki je bil v zelo napetem dvoboju uspešnejši s 3:2.Urban Zavasnik

Med 8 najboljših se je prvič doslej uspelo uvrstiti Urbanu Zavasniku, ki se je tja prebil šele kot tretje postavljeni nosilec svoje predtekmovalne skupine. V finalnem delu tekmovanja je najprej brez izgubljenega seta premagal Tima Urbasa (PPK Rakek), nato pa prav tako s 3:0 še Lovra Ažmana (NTD Kajuh-Slovan). V četrtfinalu je bil zanj tokrat s 3:0 premočan Aleks Koren iz Cirkovc.

Aleks Koželj - finale

Najboljši rezultat dosedanje mlade kariere pa je uspel Aleksu Koželju. V predtekmovalni skupini je brez izgubljenega seta osvojil zanesljivo 1. mesto, v finalni skupini pa po vrsti s 3:0 premagal Ji Kajuna (NTK Arrigoni), klubskega soigralca Vida Semprimožnika in Mitja Erzetiča (NTK Letrika). V polfinalu je nato s 3:2 ugnal še zmagovalca 1. odprtega turnirja, Aleksandra Miščevića (NTK Letrika) in se tako uvrstil v svoj prvi veliki finale. Tam je s 3:1 izgubil proti Aleksu Korenu (NTK Cirkovce), ob tem pa imel še zaključno žogico za izenačenje na 2:2 v setih.

Podelitev

Glede na to, da te generacije igralcev zaradi epidemije koronavirusa v preteklih dveh letih niso prav veliko tekmovale, je vsak nastop na turnirjih za njih še toliko bolj pomemben. Ravno zaradi tega razloga je NTK Savinja že tretjič v dveh letih tik pred zdajci vskočil kot organizator tekmovanja pod okriljem NTZS, ki se v nasprotnem primeru ne bi izvedlo. Ob tem pa bi najkrajšo potegnili prav najmlajši nadebudni namiznotenisači, ki so v nedeljo napolnili prekrasno športno dvorano v Lučah s svojo otroško pozitivno energijo.

2. OT mlajši kadeti

Starejše objave
Novejše objave
Zapri (esc)

NTK Savinja novice in ugodnosti

Si želite biti na tekočem z ugodnostmi in novostmi v NTK Savinja?

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Išči

Košarica

Vaša košarica je trenutno prazna
Nakupuj