Preskoči do vsebine

POLETNI KAMP PLANICA 2024 - več info in prijava

NOV DRŽAVNI NASLOV ZA NAMIZNOTENIŠKI KLUB SAVINJA

NOV DRŽAVNI NASLOV ZA NAMIZNOTENIŠKI KLUB SAVINJA

V soboto in nedeljo, 8.5.2021 in 9.5.2021, je v Rakeku pri Cerknici potekalo Državno prvenstvo za mladince in mladinke (do 18 let). Glede na to, da je za nami leto zaznamovano z epidemijo koronavirusa, se je to močno odražalo tudi na športnem področju. Z izjemo ligaških tekmovanj, namiznotenisači namreč niso nastopili na posamičnih tekmovanjih vse od meseca sptembra, ko je NTK Savinja v Lučah organiziral dva državna prvenstva za preteklo sezono.

Tako je bilo pred tokratnim prvenstvom veliko neznank, kako se bodo igralci po dolgem premoru izkazali za namiznoteniški mizo. V dresu NTK Savinja jih je na tekmovanju nastopilo kar 14, ponovno največ med vsemi namiznoteniškimi klubi v Sloveniji. Tudi tokrat so Savinjčani dosegli odlične rezultate, saj je igralka NTK Savinja, Lara Belaj, v paru z Ljubljančanko Enyo Moltara, postala državna prvakinja v ženskih dvojicah. Temu uspešhu je Lara dodala še bronasto medaljo s klubskim soigralcem, Brinom Vovkom Petrovskim, v kategoriji mešanih dvojic. Brin je prav tako 3. mesto osvojil v kategoriji moških dvojic, kjer sta z dolgoletnim soigralcem v dvojicah, Maticem Čoparjem, osvojila svojo prvo skupno medaljo tudi v mladinski kategoriji.

Poleg tega so bili igralci NTK Savinja zelo uspešni tudi v posamični kategoriji, saj se jih je v izločilne dvoboje uvrstilo kar osem. Najboljši rezultat v posamični konkurenci je tokrat uspel Brinu Vovku Petrovskemu in Dejanu Jovanoviću, ki sta tekmovanje končala z delitvijo 5. mesta. Glede na to, da bodo vsi klubski igralci vsaj še eno sezono nastopali v tej starostni kategoriji, večina njih pa dve ali celo tri, se za prihodnje uspehe podmladka NTK Savinja ne gre bati.

Starejše objave
Novejše objave
Zapri (esc)

NTK Savinja novice in ugodnosti

Si želite biti na tekočem z ugodnostmi in novostmi v NTK Savinja?

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Išči

Košarica

Vaša košarica je trenutno prazna
Nakupuj