Preskoči do vsebine

POLETNI KAMP PLANICA 2024 - več info in prijava

NTK SAVINJA - EKIPNI DRŽAVNI PRVAKI!

NTK SAVINJA - EKIPNI DRŽAVNI PRVAKI!

V mesecu maju in juniju so bila na sporedu državna prvenstva v namiznem tenisu v vseh mlajših kategorijah. Tudi v letošnji sezoni na prvenstvih zelo uspešno nastopajo mladi igralci Namiznoteniškega kluba Savinja, kluba, ki ima sedež v Lučah, deluje pa na celotnem področju od Luč do Celja.

Pretekli vikend je v Novem mestu potekalo ekipno državno prvenstvo za kadete. Najboljši igralci in igralke do 15 let v Sloveniji so branili barve svojih klubov v ekipah s po 3 posamezniki oz. 4, v kolikor so imeli tudi igralca v rezervi. V letošnji skrajšani sezoni je bil sistem ekipnega tekmovanja malce spremenjen, saj se je celotno tekmovanje odvilo v dveh dneh. Med 29 najboljšimi ekipami v državi so nastopile kar štiri ekipe kadetov NTK Savinja, s čimer so bili daleč najštevilčnejša zasedba na državnem prvenstvu. Fantje so v predtekmovanju prikazali zelo dobre predstave, saj se je v finalni del turnirja med 8 najboljših ekip uspelo uvrstiti tako ekipi NTK Savinja 1, kot tudi ekipi NTK Savinja 4. Tako so Savinjčani poskrbeli za to, da se je prvič doslej na finalni turnir 8 najboljših ekip v državi uvrstila 4. ekipa določenega kluba. Ekipa NTK Savinja 1 v postavi: Brin Vovk Petrovski, Brin Kunstelj, Tomaž Pertovt in Gašper Čebela Srebočan je kljub odsotnosti 2. igralca ekipe Mihe Faturja, pokazala izjemno borbenost in osredotočenost ter po osmih ekipnih zmagah zasluženo postala ekipni državni prvak. S tem so fantje ponovili uspeh starejših klubskih kolegov in še drugo leto zapored prinesli najbolj čislan pokal v mlajših kategorijah za najboljšo ekipo v Sloveniji domov v Savinjsko dolino.

Izjavi glavnega trenerja in predsednika kluba 

Glavni trener NTK Savinja, Jaka Golavšek:

Kapo dol vsem našim fantom, od začetka do konca turnirja so se borili za vsako točko, vsak set in vsako zmago. Že drugo sezono zapored smo imeli na ekipnem državnem prvenstvu obilo smole. Lansko sezono smo po poškodbi v odločilnih tekmah nastopili brez 1. igralca ekipe, letos pa je zaradi zdravstvenih težav celoten turnir izpustil 2. igralec prve ekipe. Tukaj je prišla do izraza številčnost klubskega podmladka, kjer je pred nastopom epidemije redno vadilo preko 300 mladih igralcev. Fantje, ki so tokrat dobili priložnost, so le-to odlično izkoristili in ob pravem trenutku pokazali svoje najboljše predstave. Tako smatram ta naš uspeh še za veliko večji kot bi bil ob idealnem scenariju.

 

Predsednik NTK Savinja, Patrik Rosc:

Iskrene čestitke fantom! Ta naslov državnih prvakov s povsem spremenjeno ekipo je dokaz, da naš lanski uspeh ni bil samo naključje ene same uspešne generacije, ampak pokazatelj, da se v klubu dela sistematično in da ob takšnem nadaljevanju velike stvari še prihajajo.

Ob tem, ko se je prvič v finale najboljših osmih ekip v državi uvrstila tudi četrta ekipa določenega kluba, ta državni naslov ni samo naslov štirih fantov, ki so tvorili našo zlato ekipo, ampak naslov celotnega kluba. Brez nasvetov trenerjev, brez vožnje staršev na treninge, brez online treningov v času zaprtja športnih dvoran, brez možnosti treninga s 6. , 14. ali 27. igralcem v klubu ali pa brez navijanja naše 4. ekipe v odločilnih trenutkih, tega uspeha zagotovo ne bi bilo. Tako se ob tej priložnosti zahvaljujem vsem, ki klubu na takšen ali drugačen način pomagate in posredno omogočate takšne uspehe naših mladih igralcev.

Ob koncu pa še enkrat iskrene čestitke zlatim fantom. Ob vsem zgoraj omenjenem moraš pri 2:2 in 10:10 še vseeno ohraniti mirno kri ter zadeti žogico na mizo in vam je to uspelo! Bravo!

Starejše objave
Novejše objave
Zapri (esc)

NTK Savinja novice in ugodnosti

Si želite biti na tekočem z ugodnostmi in novostmi v NTK Savinja?

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Išči

Košarica

Vaša košarica je trenutno prazna
Nakupuj