Preskoči do vsebine
Kar dva igralca NTK Savinja na stopničkah

Kar dva igralca NTK Savinja na stopničkah

V Ljubljani so v nedeljo, 20. 2. 2022, na 3. odprtem turnirju sezone tekmovali mladinci (letniki 2003 in mlajši). V konkurenci 115 igralcev in igralk iz celotne Slovenije je nastopilo tudi 11 mladih igralcev NTK Savinja: Dejan Jovanović, Matic Čopar, Domen Hohnjec, Jaka Gačnik Zupanc, Brin Vovk Petrovski, Gašper Srebočan Čebela, Tomaž Pertovt, Nejc Zavasnik, Miha Fatur, Tej Zupanec in Brin Kunstelj.

Dvorana 3. OT za mladince

V predtekmovalnih skupinah so bili fantje zelo uspešni, saj jih je sedem končalo na prvem mestu v skupini, skupaj pa se jih je v izločilne dvoboje uvrstilo kar osem, kar je bilo daleč največ med vsemi slovenskimi klubi.

Končno 33. - 64. mesto si je delil Gašper Srebočan Čebela, ki je po napeti tekmi moral s 3:2 premoč priznati Lanu Koglotu (NTK Gorica). Miha Fatur je osvojil 17. - 32. mesto po tem, ko je s 3:2 izgubil proti klubskemu soigralcu Domnu Hohnjecu. Še en klubski derbi smo videli v osmini finala, kjer je bil od Tomaža Pertovta uspešnejši Dejan Jovanović. Tako kot Tomaž sta 9. - 16. mesto osvojila tudi Matic Čopar in Brin Kunstelj, od katerih sta bila uspešnejša Aljaž Goltnik (NTS Mengeš) in Mihael Kocijančič (NTD Kajuh-Slovan). Dejan Jovanović je bil v četrtfinalu na pragu velikega presenečenja proti 1. nosilcu turnirja, saj je proti Mihu Podobniku (NTK Logatec) vodil že z 2:0 v nizih, ob koncu pa žal izgubil s 3:2.

Matic Čopar

Vse do odra za zmagovalce se je prvič v mladinski konkurenci prebil Domen Hohnjec, ki je po odličnih predstavah premagal Miho Faturja (3:2), Luka Stražišarja (3:0) in Luko Jokiča (3:1). Šele v polfinalu je bil zanj usoden Miha Podobnik, ki je bil boljši s končnim rezultatom 3:0. Najboljši dosežek pa je tokrat uspel Brinu Vovku Petrovskemu, ki je v finalnem delu tekmovanja po vrsti premagal Nina Šegulo (NTK Kema) s 3:0, Blaža Lapajne (NTK Muta) s 3:0, Aljaža Goltnika (NTS Mengeš) s 3:0, v polfinalu pa še Mihaela Kocijančiča (NTD Kajuh-Slovan) s 3:1. V finalu se je pomeril proti vrstniku Mihu Podobniku, ki je bil tokrat uspešnejši s 3:0. Tako je Brin zmagoslavju na 1. OT in 1. TOP turnirju za mladince dodal še 2. mesto na 3. odprtem turnirju za mladince v letošnji sezoni.

Podelitev Brin Vovk Petrovski, Domen Hohnjec

Starejše objave
Novejše objave
Back to top

Košarica

Vaša košarica je trenutno prazna

Nakupuj