Preskoči do vsebine
EKIPNI DRŽAVNI PRVAKI ŠE TRETJO SEZONO ZAPORED!

EKIPNI DRŽAVNI PRVAKI ŠE TRETJO SEZONO ZAPORED!

Minuli vikend, 4.6.2022 in 5.6.2022, je v Murski Soboti potekalo ekipno državno prvenstvo za kadete in kadetinje, letnik 2007 in mlajši. V moški konkurenci so nastopile kar štiri ekipe NTK Savinja: NTK Savinja ZiT (sponzor 1. ekipe v mlajših selekcijah), NTK Savinja II, NTK Savinja III in NTK Savinja IV.

V soboto so potekali kvalifikacijski dvoboji, kjer so se iz vsake od štirih predtekmovalnih skupin v finalni del tekmovanja uvrstile po dve najboljši ekipi, v nedeljo pa je bil na vrsti finalni del, kjer je nastopilo le 8 najboljših ekip v Sloveniji.

EDP - NTK Savinja

Ekipa NTK Savinja ZiT v sestavi Brin Kunstelj, Miha Fatur, Nejc Zavasnik in Tej Zupanec je v predtekmovalni skupini zabeležila tri zanesljive zmage (NTK B2 3:0, NTK Arrigoni 3:1, NTK Letrika 3:0) in posledično osvojila 1. mesto v skupini. NTK SAVINJA ZiT

Ekipa NTK Savinja II, člani katere so bili Aleks Koželj, Aljaž Brezovnik, Bine Žličar in Vid Semprimožnik, so v prvi tekmi premagali ekipo NTK Fužinar Interdiskont z rezultatom 3:1, nato pa izgubili proti ekipi NTD Kajuh-Slovan s 3:0. S tem so osvojili 2. mesto v skupini in se prav tako uvrstili med 8 najboljših ekip v Sloveniji.

NTK Savinja II

Ekipa NTK Savinja III v sestavi Rene Hedl, Luka Pšenič in Aljaž Marčeta je izgubila prvi dve tekmi proti ekipama NTK Krka Novo mesto in NTS Mengeš s 3:0, nato pa v zadnji tekmi premagala ekipo NTK Kema Puconci s 3:2.

NTK Savinja III

Ekipa NTK Savinja IV, ki so jo sestavljali mlajši kadeti Urban Zavasnik, Tiber Turnšek Kovač, Nejc Šalamon in Jaka Krajnc je na tem ekipnem tekmovanju nabirala  prepotrebne izkušnje za prihodnje sezone. Fantje so v kvalifikacijski skupini izgubili proti ekipi NTK Vesna in NTK Logatec z rezultatom 3:0, proti ekipi NTK Cirkovce pa s 3:1.

NTK SAVINJA IV

V nedeljo je v finalnem delu tekmovanja ekipa NTK Savinja II, ki so jo sestavljali fantje letnikov 2009 in 2010, odigrala odlične tekme, kjer jim je nekajkrat do skupne zmage med najboljšimi kadetskimi ekipami zmanjkalo le nekaj malega. Fantje so najprej izgubili proti izkušenejši ekipi NTK Vesna s 3:0. V drugi tekmi z NTK Krka so bili uspešnejši Novomeščani s 3:1, kjer pa sta se dve posamični tekmi po vodstvu naših igralcev končali s porazom 2:3. V tretji tekmi proti ekipi NTK Letrika so bili naši mlajši kadeti prav tako le za malenkost prekratki in so izgubili s 3:1. V popoldanskih oz. večernih tekmah za razvrstitev od 5. - 8. mesta je mladim fantom že zmanjkovalo moči in so zabeležili poraza proti ekipi NTS Mengeš s 3:0 ter ekipi NTK Cirkovce s 3:1.

Vid Semprimožnik

Klubska prva ekipa NTK Savinja ZiT je v dopoldanskem sporedu finalnega dne najprej premagala ekipo NTS Mengeš z rezultatom 3:1, nato pa so bili fantje z enakim izidom boljši še od ekipe NTK Cirkovce. V 3. krogu so jih čakali prvi nosilci turnirja, ekipa NTD Kajuh-Slovan. Igralci NTK Savinja so prikazali odlične predstave in premagali Ljubljančane z rezultatom 3:1 ter se tako med 4 najboljše v državi uvrstili z zmago. V večernem sporedu naši igralci v goreči želji po osvojitvi državnega naslova niso popuščali. Najprej so s 3:1 premagali ekipo NTK Letrika, nato pa za osmo in zadnjo zmago turnirja še ekipo NTK Vesna prav tako z rezultatom 3:1.

Državni prvaki - NTK Savinja - podelitev

Tako so igralci NTK Savinja po sezonah 2019/2020 in 2020/2021 še tretjič zapored postali kadetski ekipni državni prvaki. Še en dokaz več, da se je v NTK Savinja vse od ustanovitve kluba v 2014 in prvih generacij igralcev delalo resnično predano in kvalitetno.

Državni prvaki

Vse pohvale si ob ekipi, ki je osvojila naslov državnih prvakih (Brin Kunstelj, Miha Fatur, Nejc Zavasnik in Tej Zupanec s trenerjem Jakom Golavškom) zaslužijo tudi ostali igralci in podporniki NTK Savinja. Z neumornim navijanjem so bili daleč najglasnejši v dvorani v Prekmurju ter s tem fantom dali še nekaj dodatne energije in moči v kočljivih trenutkih na poti do novega naslova ekipnih državnih prvakov.

Podelitev - NTK Savinja

Starejše objave
Novejše objave
Back to top

Košarica

Vaša košarica je trenutno prazna

Nakupuj