Preskoči do vsebine
MLADINSKI DRŽAVNI PRVAKI IN DVOJNA KRONA ZA NTK SAVINJA!

MLADINSKI DRŽAVNI PRVAKI IN DVOJNA KRONA ZA NTK SAVINJA!

Za nami je še zadnje tekmovanje sezone - ekipno državno prvenstvo za mladince. Minuli vikend, 11.6. in 12.6.2022, so se v prestolnici Prekmurja v Murski Soboti igralci in igralke do 19 let merili za naslov najboljših v državi. Tokrat je na tekmovanju nastopilo 18 moških ekip, med katerimi je bilo prijavljenih kar 5 ekip Namiznoteniškega kluba Savinja.

NTK Savinja

Prva ekipa Savinjčanov, NTK Savinja ZiT, je nastopila v postavi Dejan Jovanović, Matic Čopar, Brin Vovk Petrovski in Gašper Srebočan Čebela. Sobotne kvalifikacije so fantje oddelali z odliko, saj so po vrsti premagali vse štiri tekmece. Klubske soigralce NTK Savinja IV (3:0), ŽNTK Maribor (3:0), PPK Rakek (3:0), za konec pa še eno močnejših slovenskih ekip, ŠD SU, z rezultatom 3:1.

NTK Savinja ZiT

Drugo klubsko ekipo NTK Savinja II so sestavljali Domen Hohnjec, Tej Zupanec, Miha Fatur in Brin Kunstelj. Ekipa je prav tako prikazala odlične predstave v kvalifikacijah, saj so opravičili vlogo nosilca svoje skupine z zmagami nad NTK Sobota (3:0), NTK Arrigoni (3:1) in NTD Kajuh Slovan (3:1).

NTK Savinja II

Tretja ekipa NTK Savinja III v postavi Tomaž Pertovt, Jaka Gačnik Zupanc in Nejc Zavasnik je imela v predtekmovalni skupini svoje možnosti proti vsem trem nasprotnikom. Žal so fantje v vseh treh primerih ostali za las prekratki in izgubili z NTS Mengeš I (1:3), NTK Logatec (2:3) in NTK Fužinar Interdiskont (1:3).

NTK Savinja III

Ekipa NTK Savinja IV v postavi Rene Hedl, Luka Pšenič in Aljaž Marčeta tokrat ni imela najboljšega dne. V predtekmovalni skupini s klubskimi soigralci in prvimi nosilci turnirja, ekipo NTK Savinja ZiT, je ostala brez končne zmage. Po vrsti so bili uspešnejši ŠD SU (3:0), NTK Savinja ZiT (3:0), ŽNTK Maribor (3:0) in PPK Rakek (3:0).

NTK Savinja IV

Najmlajša klubska ekipa NTK Savinja V, ki so jo tvorili štirje mlajši kadeti Aljaž Brezovnik, Aleks Koželj, Urban Zavasnik in Vid Semprimožnik, se je v svoji predtekmovalni skupini prikazala v zelo dobri luči. V tekmah z NTK Muta (1:3), NTK Kema Murexin Puconci (0:3), NTK Gorica (3:2) in NTS Mengeš II (0:3), so si fantje pridobili dragocene izkušnje za nadaljnje športne izzive.

NTK Savinja V

Med najboljših 8 ekip sta se s prvim mestom v predtekmovalnih skupinah uvrstili prvi dve ekipi NTK Savinja. V nedeljskem finalnem delu so člani ekipe NTK Savinja ZiT najprej brez izgubljenega posamičnega dvoboja po vrsti premagali NTK Muta (3:0), NTD Kajuh Kajuh (3:0) in NTS Mengeš (3:0) ter se s prenešeno zmago uvrstili v boj od 1. do 4. mesta.

NTK Savinja II je nedeljsko predtekmovalno skupino zaključila na 3. mestu. Po zmagi s 3:2 proti ekipi NTK Logatec, je zabeležila poraza proti ekipama ŠD SU (1:3) in NTK Kema Murexin Puconci (1:3). Tako se je uvrstila v razigravanje od 5. do 8. mesta, kjer je bila najprej uspešnješa od ekipe NTK Muta s 3:1, nato pa izgubila proti ekipi NTS Mengeš s 3:0. Ob koncu tekmovanja so ji ti rezultati prinesli končno 6. mesto v državi.

EDP mladinci

V razigravanju od 1. do 4. mesta sta po prenešeni zmagi proti NTD Kajuh Slovan, ekipo NTK Savinja ZiT čakali še tekmi proti ŠD SU in NTK Kema Murexin Puconci. Proti ekipi z Dolenjske so bili fantje zelo zanesljivi in tekmo dobili z rezultatom 3:0. Tako je o naslovu državnega prvaka odločala zadnja tekma med 1. in 2. nosilci turnirja. Z zmago Nina Šegule proti Dejanu Jovanoviću s 3:1 so tekmo bolje odprli Prekmurci. Na skupnih 1:1 je izenačil Brin Vovk Petrovski, ki je bil boljši od Jureta Smodiša. Savinjčane je v vodstvo z 2:1 popeljal Matic Čopar, ki je premagal Jana Lipiča s 3:0. V četrti tekmi med Dejanom Jovanovićem in Juretom Smodišem smo bili priča eni od poslastic celotnega turnirja, saj je tekma trajala več kot 45 minut, eden od izenačenih nizov pa se je celo končal ''s starim'' rezultatom 21:19. Ob koncu je več zbranosti uspel obdržati Dejan, ki je dvoboj dobil s 3:2 in tako svojemu klubu dokončno priigral prvi naslov ekipnih mladinskih državnih prvakov.

Podelitev EDP mladinci

Izjava predsednika Namiznoteniškega kluba Savinja, Patrika Rosca:

''Naši fantje so sezono 2021/2022 sklenili na najboljši možen način, z naslovoma državnih prvakov tako med kadeti, kot tudi med mladinci. Za ta izjemna dosežka jim na tem mestu še enkrat izrekam iskrene čestitke. Čestitke in zahvale pa si ob teh uspehih zaslužijo prav vsi igralci kluba, člani, podporniki in sponzorji, ki nas spremljajo na naši poti, saj so vsi skupaj del te čudovite zgodbe, ki jo pišemo v Savinjski dolini. Brez podpore ostalih mladih igralcev NTK Savinja, ki so v peklensko vroči dvorani dva dni srčno navijali in spodbujali klubske soigralce, brez podpore staršev ob vsakodnevni vožnji na treninge, brez podpore lokalne skupnosti, donatorjev in sponzorjev za zagotovitev ustreznih klubskih pogojev, teh uspehov in naslovov državnih prvakov zagotovo ne bi bilo. Za kakšen uspeh pravzaprav gre, priča dejstvo, da vse od leta 2011 in dvojnega naslova NTK Sobote, noben slovenski klub v moški konkurenci ni združil naslovov v kadetski in mladinski konkurenci le s svojimi domačimi igralci. Prav na to smo v klubu najbolj ponosni. Na vzgojo domačih igralcev v zdrave, športne osebnosti, ki so ob tem še izjemno uspešni na tekmovalnem področju.''

NTK Savinja - ekipa

Starejše objave
Novejše objave
Back to top

Košarica

Vaša košarica je trenutno prazna

Nakupuj