Preskoči do vsebine

POLETNI KAMP PLANICA 2024 - več info in prijava

Državno prvenstvo mešane dvojice

Državno prvenstvo za kadete

Za nami je že drugo letošnje državno prvenstvo v namiznem tenisu. V soboto, 26. 3. 2022 in nedeljo, 27. 3. 2022, je v Novem mestu potekalo državno prvenstvo za kadete in kadetinje (letnike 2007 in mlajše). Fantje in dekleta so nastopili v posamični kategoriji, dvojicah in mešanih dvojicah.

Tekmovanja se je udeležilo 123 mladih igralk in igralcev, med katerimi je nastopilo tudi 14 igralcev Namiznoteniškega kluba Savinja: Miha Fatur, Luka Pšenič, Anej Svržnjak, Tej Zupanec, Nejc Zavasnik, Brin Kunstelj, Aljaž Marčeta, Rene Hedl, Aljaž Brezovnik, Aleks Koželj, Bine Žličar, Urban Zavasnik, Vid Semprimožnik in Tiber Turnšek Kovač.

Ekipa NTK Savinja

Fantje so posamični del tekmovanja pričeli zelo uspešno, saj se jih je kar 11 uvrstilo na prvi dve mesti v svojih predtekmovalnih skupinah in si tako zagotovilo nastope v finalnem delu tekmovanja. V razburljivih dvobojih na izpadanje se je 6 tekmovalcev NTK Savinja uvrstilo med najboljših 32, nastope v nedeljskem delu tekmovanja (uvrstitev med najboljših 16) pa sta si nato z zmagama v 1/16 finala zagotovila Miha Fatur in Brin Kunstelj.

NTK Savinja - kadetsko državno prvenstvo

Fanta sta bila uspešna tudi v svojem prvem nedeljskem dvoboju v osmini finala. Brin je zanesljivo s 3:0 premagal Lovra Lešnika (NTK Cirkovce), Miha pa po epskem dvoboju polnem preobratov s 3:2 svojega vrstnika, Maja Murna (ŠD SU). V četrtfinalu sta fanta morala premoč priznati kasnejšemu državnemu prvaku in podprvaku. Miha je s 4:3 in 11:9 v zadnjem nizu izgubil proti Janezu Jedlovčniku (NTK Krka), Brin pa s 4:1 proti Boru Brodnjaku (NTD Kajuh-Slovan).

Luka Pšenič Jaka Golavšek

V konkurenci moških dvojic je nastopilo sedem parov igralcev NTK Savinja. Med najboljših 16 so se uvrstile dvojice Aleks Koželj & Aleks Brezovnik, Nejc Zavasnik & Tej Zupanec, Anej Svržnjak & Rene Hedl in Aljaž Marčeta & Luka Pšenič. Izjemen rezultat je tokrat uspel dvojici Brin Kunstelj & Miha Fatur, saj sta fanta po seriji zmag klonila šele v polfinalu. Tam je bila uspešnejša mešana naveza Luka Jokić (NTS Mengeš) in Maj Murn (ŠD SU), ki je na koncu osvojila naslov državnih prvakov.

Dvojica NTK Savinja

Med mešanimi pari so bili aktivni štirje igralci NTK Savinja. Aljaž Brezovnik je združil moči z Nejo Gazvoda (ŠD SU), Aleks Koželj z Erin Ukovič (NTK Arrigoni), Brin Kunstelj z Emo Crnkovič (NTK Kema Murexin Puconci), Miha Fatur pa z Živo Dogar (NTK Kema Murexin Puconci). Aljažu in Aleksu se je skupaj s partnericama v dvojicah uspelo uvrstiti med 16 najboljših. 

Finale - mešane dvojice

Brin Kunstelj in Ema Crnkovič sta po odlični igri in treh zmagah ter porazu v polfinalu osvojila končno 3. - 4. mesto in si s tem priigrala bronasto kolajno. Še korak dlje je tokrat uspelo priti navezi Miha Fatur in Živa Dogar, ki sta po štirih zmagah šele v velikem finalu klonila proti dvojici Luka Jokić & Lana Slatinšek. S tem sta osvojila končno 2. mesto ter srebrno kolajno na državnem prvenstvu. Kot zanimivost - Miha je v vseh treh kategorijah izgubil proti kasnejšemu državnemu prvaku oz. zmagoviti dvojici.

Podelitev dvojice kadeti

Z novimi tremi medaljami se je bera Namiznoteniškega kluba Savinja na državnih prvenstvih povečala na 38 osvojenih medalj. Glede na to, da nas do konca aktualne sezone čakajo še državna prvenstva za mladince, mlajše kadete in mlajše člane, si glede na letošnje rezultate lahko obetamo še obogatitev te zavidljive zbirke.

Miha Fatur in Brin Kunstelj

Starejše objave
Novejše objave
Zapri (esc)

NTK Savinja novice in ugodnosti

Si želite biti na tekočem z ugodnostmi in novostmi v NTK Savinja?

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Išči

Košarica

Vaša košarica je trenutno prazna
Nakupuj