Preskoči do vsebine

POLETNI KAMP PLANICA 2024 - več info in prijava

7 mladincev NTK Savinja med najboljših 16 v Sloveniji, Brin Vovk Petrovski državni podprvak

7 mladincev NTK Savinja med najboljših 16 v Sloveniji, Brin Vovk Petrovski državni podprvak

Končano je tudi tretje državno prvenstvo v sezoni 2021/2022. V soboto in nedeljo, 2.4.2022 ter 3.4.2022, je v Mengšu nastopilo 135 mladink in mladincev (letnik 2003 in mlajši), ki so se borili za naslove v posamezni kategoriji, kategoriji dvojic ter mešanih dvojic.

Državno prvenstvo - mladinci

Tokrat je na turnirju nastopilo 18 igralcev Namiznoteniškega kluba Savinja, čigar zasedba je bila najštevilčnejša med vsemi slovenskimi klubi. Klubske barve so branili: Dejan Jovanović, Jaka Gačnik Zupanc, Domen Hohnjec, Matic Čopar, Tomaž Pertovt, Gašper Srebočan Čebela, Brin Vovk Petrovski, Tej Zupanec, Nejc Zavasnik, Luka Pšenič, Miha Fatur, Brin Kunstelj, Rene Hedl, Aljaž Marčeta, Aleks Koželj, Aljaž Brezovnik, Vid Semprimožnik in Bine Žličar.

Brin Kunstelj

V kategoriji mladinskih dvojic sta bili med 9 klubskimi navezami najuspešnejši dvojici Jovanović & Hohnjec ter Čopar & Vovk Petrovski. Obe dvojici sta po zanesljivih zmagah v prvih krogih tekmovanja in kasnejšemu porazu v četrtfinalu zasedli končno 5. - 8. mesto.

Dvojice DP

V kategoriji mešanih dvojic so naši igralci združili moči z igralkami iz NTK Fužinar Interdoskont, NTK Arrigoni, NTK Kema Murexin Puconci in NTK Letrika. Do četrtfinala se je uspelo prebiti dvojici Matic Čopar in Urša Večko (NTK Fužinar), ki sta po tesnem porazu s 3:2 osvojila končno 5. - 8. mesto. Še stopničko dlje je uspelo priti navezi Brin Vovk Petrovski in Polona Horvat (NTK Fužinar). Po seriji zmag sta Brin in Polona nato v polfinalu klonila proti kasnejšima državnima prvakoma, Mihu Podobniku in Nuši Kadiš. S tem uspehom sta osvojila že svojo drugo skupno medaljo na državnih prvenstvih.

Mešane dvojice

Med posamezniki so igralci NTK Savinja ponovno dokazali, da trdo delo v preteklih sezonah vsakič bolj prihaja do izraza. Odlično so namreč opravili s predtekmovalnimi skupinami in prvima krogoma finalnega dela tekmovanja. Kar 7 se jih je uvrstilo med 16 najboljših mladincev v državi, kar je verjetno rekord posameznega kluba v Sloveniji. Ob tem velja poudariti, da bo kar 6 od teh klubskih igralcev še vsaj dve sezoni nastopalo v tej starostni kategoriji.

Mladinci NTK Savinja

Dejan Jovanović se je po zmagi nad Lukom Jokićem (NTS Mengeš) uspel uvrstiti v četrtfinale, kjer pa je bil zanj usoden kasnejši državni prvak, Aljaž Godec. Še en odličen rezultat v kategoriji mladincev je uspel našemu 15-letnemu igralcu 1. klubske ekipe, Brinu Vovku Petrovskemu. Po zmagi v polfinalu nad vrstnikom Mihom Podobnikom s 4:3 in 11:9 v zadnjem nizu, je Brin podoben triler pripravil tudi za finale.

Finale mladinci posameznoNasproti mu je stal tri leta starejši Aljaž Godec, ki se je pred to sezono odločil za profesionalno pot športnika v Nemčiji. Po odlični predstavi Brina in vodstvu že z 8:5 v odločilnem 7. nizu, je Aljaž dobil zadnjih 6 točk in z zmago 4:3 postal mladinski državni prvak. Kljub temu je naslov državnega podprvaka Brina Vovka Petrovskega izjemen dosežek, hkrati pa dodatna motivacija vsem klubskim igralcem za nadaljnje delo in dokazovanje.

Podelitev - mladinci

Starejše objave
Novejše objave
Zapri (esc)

NTK Savinja novice in ugodnosti

Si želite biti na tekočem z ugodnostmi in novostmi v NTK Savinja?

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Išči

Košarica

Vaša košarica je trenutno prazna
Nakupuj