Preskoči do vsebine

POLETNI KAMP PLANICA 2024 - več info in prijava

Tri nove medalje za NTK Savinja na državnih prvenstvih

Tri nove medalje za NTK Savinja na državnih prvenstvih

V soboto in nedeljo, 23. 4. ter 24. 4. 2022, je v Rakeku potekalo državno prvenstvo za mlajše kadete (do 13 let) in mlajše člane (do 21 let).

Tekmovanja se je skupno udeležilo 174 igralk in igralcev iz namiznoteniških klubov celotne Slovenije, med njimi tudi 21 igralcev Namiznoteniškega kluba Savinja. V kategoriji mlajših kadetov je nastopilo 10 igralcev NTK Savinja: Aleks Koželj, Jaka Krajnc, Aljaž Brezovnik, Tine Rosenstein, Vid Semprimožnik, Urban Zavasnik, Bine Žličar, David Novak, Nejc Šalamon in Tiber Turnšek Kovač.

Mlajši kadeti

V predtekmovalnih skupinah so bili mlajši kadeti ponovno zelo uspešni, saj se jih je kar 9 uvrstilo v finalni del tekmovanja. V dvobojih na izpadanje se je nato med 16 najboljših v državi uspelo uvrstiti šestim igralcem NTK Savinja, kar je bilo daleč največ med vsemi klubi v Sloveniji. Ostalih deset mest v osmini finala so si namreč zagotovili igralci devetih različnih klubov. Urban Zavasnik je v osmini finala moral premoč priznati 1. nosilcu turnirja, Urbanu Jancu (ŠD Ljubno). Tiber Turnšek Kovač je v klubsko obarvanem dvoboju izgubil proti Aleksu Koželju. Bine Žličar je bil uspešnejši od Lovra Ažmana (NTD Kajuh Slovan). Vid Semprimožnik je potegnil krajši konec v dvoboju z Lukom Čačič Blažkom (NTK Arrigoni). Aljaž Brezovnik pa je po popolnem preobratu s 3:2 premagal Filipa Miščevića (NTK Letrika).

Jaka Krajnc

Tako so se med najboljših 8 prebili trije igralci NTK Savinja, ki pa so v četrtfinalu morali priznati premoč svojim nasprotnikom. Od Aleksa Koželja je bil s 3:2 uspešnejši Urban Janc, Bine Žličar je prav tako s 3:2 izgubil proti Žanu Vidmarju (NTK Krka), Aljaž Brezovnik pa s 3:0 proti kasnejšemu državnemu prvaku, Aleksu Korenu (NTK Cirkovce).

Dvojice Žličar Semprimožnik

V konkurenci mlajšekadetskih dvojic je nastopilo pet parov klubskih igralcev. V 1/16 finala sta tekmovanje sklenili navezi David Novak & Jaka Krajnc in Nejc Šalamon & Tine Rosenstein. V osmini finala sta z nastopi zaključili dvojici Urban Zavasnik & Tiber Turnšek Kovač in Bine Žličar & Vid Semprimožnik. Vrhunski rezultat pa je tokrat uspel navezi Aljaž Brezovnik in Aleks Koželj. Fanta sta po štirih zmagah prišla vse do finala, kjer sta s 3:1 izgubila proti dvojici Aleks Koren & Urban Janc. Kljub temu je naslov državnih podprvakov izjemen dosežek za fanta in hkrati njuna prva medalja na državnih prvenstvih.

Dvojice - podelitev

Med mlajšimi člani (U21) je v konkurenci posameznikov in dvojic nastopilo kar 11 igralcev kluba iz Savinjske doline: Dejan Jovanović, Jaka Gačnik Zupanc, Domen Hohnjec, Matic Čopar, Tomaž Pertovt, Brin Vovk Petrovski, Gašper Srebočan Čebela, Tej Zupanec, Nejc Zavasnik, Miha Fatur in Brin Kunstelj.

Mlajši članiV predtekmovalnih skupinah tekmovanje na 1. oz. 2. mesto v skupini zaključilo 6 igralcev NTK Savinja, ki so si tako zagotovili napredovanje v finalni del tekmovanja med. V 1/16 finala je tekmovanje zaključil Gašper Srebočan Čebela, ki je s 3:1 izgubil proti Aljažu Fortuni (NTK Vesna). Brin Kunstelj si je z zmago s 3:0 nad Borom Brodnjakom (NTD Kajuh Slovan) zagotovil nastop v osmini finala. To je uspelo tudi Dejanu Jovanoviću z zmago 3:1 nad Markom Dimnikom (NTK Vesna), Maticu Čoparju z zmago 3:1 nad Nejcem Novakom (NTK Logatec) in Domnom Hohnjecem z zmago 3:1 nad Blažem Lapajnetom (NTK Muta).

Miha Fatur

V osmini finala je Dejan moral premoč priznati kasnejšemu državnemu prvaku, Žigi Kristjanu Žigonu (NTK Fužinar), ki se je moral pošteno potruditi za zmago s 3:2. Brin Kunstelj je izgubil z Mihom Podobnikom (NTK Logatec) z rezultatom 3:0, z enakim rezultatom pa je bil od Domna uspešnejši 1. nosilec turnirja, Rok Trtnik (NTS Mengeš). Tudi na tej stopnički tekmovanja pa sta bila uspešna Matic Čopar, ki je s 3:1 premagal Luko Stražišarja (PPK Rakek) in Brin Vovk Petrovski, ki je s 3:0 ugnal Taja Lavriča (NTK Vesna). V četrtfinalu je bil za Matica usoden Žigon, ki je dvoboj dobil s 4:1, Brin pa je z enakim rezultatom premagal Mihaela Kocijančiča (NTD Kajuh Slovan). V polfinalu je Brin še v enem napetem medsebojnem dvoboju ugnal vrstnika Miho Podobnika s 4:3 in si tako zagotovil nov finalni nastop na državnih prvenstvih.

Finale DP

Po 2. mestu na državnih prvenstvih med mlajšimi kadeti, kadeti in mladinci je Brin Vovk Petrovski državni podprvak postal tudi med mlajšimi člani, saj je v finalu s 4:1 izgubil proti Žigu Kristjanu Žigonu. Kljub temu je srebrna medalja med kar 5 let starejšimi tekmeci še eden v vrsti izjemnih rezultatov, ki so Brinu uspeli v letošnji sezoni.

Podelitev U21

V konkurenci dvojic je nastopilo pet parov igralcev NTK Savinja, Brin Kunstelj pa je moči združil z Janezom Jedlovčnikom (NTK Krka). Fantje so v konkurenci mlajših članov tokrat predvsem nabirali nove izkušnje z različnimi soigralci in nasprotniki. Kljub temu pa je dvojici Matic Čopar in Brin Vovk Petrovski uspelo doseči odličen rezultat. Fanta sta se namreč zavihtela vse do polfinala in bronaste kolajne, kjer sta morala nato premoč priznati končnima državnima prvakoma Žigi Kristjanu Žigonu in Roku Trtniku.

Dvojice NTK Savinja

Z dvema srebrnima in eno bronasto kolajno se je skupna bera NTK Savinja v 8 letih obstoja kluba povečala na 43 medalj z državnih prvenstev. Vsi ti uspehi so sad trdega vsakodnevnega dela in odrekanja v zadnjih letih. Prav gotovo pa v klubu ne bi bilo pogojev za takšne uspehe igralcev brez podpore lokalne skupnosti, donatorjev in sponzorjev, ki že več let podpirajo Namiznoteniški klub Savinja: ZIT, Lukše, BSH, Studio Čebela, KPM Motor, Elektro Ugovšek, KLS, Kaalinsa in Andro.

Sponzorji NTK Savinja

Starejše objave
Novejše objave
Zapri (esc)

NTK Savinja novice in ugodnosti

Si želite biti na tekočem z ugodnostmi in novostmi v NTK Savinja?

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Išči

Košarica

Vaša košarica je trenutno prazna
Nakupuj