Preskoči do vsebine
Jesenski namiznoteniški turnir NTK Savinja

Jesenski namiznoteniški turnir NTK Savinja

V nedeljo, 23. 10. 2022, je Namiznoteniški klub Savinja v dvorani Športnega centra v Lučah organiziral Jesenski namiznoteniški turnir NTK Savinja. Po uspešni organizaciji turnirjev v lanski sezoni, je tako pod streho tudi prvo večje domače tekmovanje v novi sezoni 2022/2023, kjer so igralci vseh starosti pokazali svoje namiznoteniške veščine.

Jesenski NT turnir NTK Savinja

V Lučah se je tokrat zbralo 65 tekmovalcev iz celotne Slovenije, ki so nastopili v petih različnih kategorijah: začetniki, U11 ter v treh kvalitetnih skupinah absolutne kategorije. Tudi tokrat se je med prijavljenimi znašlo nekaj mladih igralcev in igralk iz naših tečajev namiznega tenisa, za katere je bil to sploh prvi namiznoteniški turnir v življenju.

Jesenski NT turnir NTK Savinja nagrade

Med igralci, ki so se z namiznim tenisom prvič resno srečali v letu 2022 je 1. mesto osvojil Tine Gabor (ŽNTK Maribor). Na stopničkah so mu družbo delali Jaka Černel Matvoz (ŽNTK Maribor) z 2. mestom ter Lovro Hozjan (NTK Savinja) in Erik Koprivnikar (ŽNTK Maribor) z delitvijo 3. - 4. mesta.

Jesenski NT turnir NTK Savinja začetniki

V kategoriji letnikov 2012 in mlajših je v nedeljo tekmovanje brez izgubljenega dvoboja na 1. mestu zaključil Žiga Abraham (NTK Fužinar Interdiskont). 2. mesto je po razburljivem finalu osvojil njegov klubski soigralec Tai Bač (NTK Fužinar Interdiskont), 3. - 4. mesto pa sta si delila David Marčeta (NTK Savinja) in Saša Obradović (ŽNTK Maribor).

U11

V absolutni kategoriji je nastopilo 46 igralcev, ki so bili glede na pretekle rezultate razdeljeni v tri kvalitetne skupine. V C (tretji) skupini je 1. mesto osvojil Tadej Zelič (NTK Kamnik) pred Nino Mačič (NTK Fužinar Interdiskont). Na najnižji stopnički sta tekmovanje končala Tjaša Večko (NTK Fužinar interdiskont) in Zvonko Zavasnik (NTK Savinja).

Jesenski NT turnir NTK Savinja C skupina

V B skupini so bili tokrat najuspešnejši domači igralci NTK Savinja. Zmagovalec je postal Tej Zupanec, 2. mesto je osvojil Rene Hedl, 3. mesto pa sta si razdelila Ana Leskošek in Bine Žličar.

Jesenski NT turnir NTK Savinja B skupina

V najmočnejši A skupini smo že tretjič zapored na turnirjih NTK Savinja videli finale istih dveh igralcev. Po domači zmagi Brina Vovka Petrovskega na Božično-novoletnem in Spomladanskem turnirju, si je tokrat zasluženo 1. mesto priigral večkratni bivši državni prvak s Koroške, Darko Jamšek (NTK Fužinar Interdiskont). Drugo mesto je tako pripadlo mlademu reprezentatnu Brinu Vovku Petrovskemu (NTK Savinja), tretje mesto na močnem turnirju pa sta si razdelila Domen Hohnjec (NTK Savinja) in Jure Slatinšek (ŠD SU Novo mesto).

Jesenski NT turnir NTK Savinja A skupina

Vsi najboljši tekmovalci v posameznih kategorijah so tudi tokrat prejeli lepe pokale in praktične nagrade namiznoteniške znamke andro in Decathlon Slovenija. Ob tem si seveda zahvalo za podporo pri organizaciji tekmovanja zaslužijo tudi klubski sponzorji:

Tudi z njihovo pomočjo so vsi nastopajoči domov iz Luč odnesli nove izkušnje, spomine in še dodatno motivacijo za prihajajoče namiznoteniške treninge.

Starejše objave
Novejše objave
Back to top

Košarica

Vaša košarica je trenutno prazna

Nakupuj